De nieuwe deelnemers aan talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok en pianist Laurens de Man: samen het Chimaera Trio. Zij zullen eind oktober van start gaan met het traject, waarin ze onder meer hun debuut-cd gaan opnemen.


Annemiek, Irene en Laurens leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en vormen sindsdien samen een ensemble. Het trio speelt naast beroemde klarinettrio’s als die van Brahms en Beethoven, ook minder bekende werken. Daarnaast is het ensemble zeer actief in het arrangeren van andere werken voor hun bezetting en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het repertoire voor klarinettrio. Het trio won de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd en de eerste prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Ze zijn de eerstvolgende deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' en gaan eind oktober hun debuut-cd opnemen. Op het album komt werk te staan van onder meer Fauré, Bruch, Mahler en Rota. 

Annemiek de Bruin

Klarinettiste Annemiek de Bruin (26) studeerde in 2018 af aan het Conservatorium van Amsterdam met het predicaat ‘uitmuntend’. Ze was eerder prijswinnares bij het Prinses Christina Concours en werd verkozen tot ‘Classic Young Master’ door de gelijknamige stichting. Afgelopen seizoen maakte ze deel uit van de Academie van het Concertgebouworkest en sindsdien remplaceert ze geregeld bij onder meer het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazersensemble.

Irene Kok

Barok- en modern celliste Irene Kok (29) woont in Wenen, waar ze momenteel een Postgraduate cello en een  kamermuziekmaster volgt aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Dit seizoen was ze als solist te horen met het Noord Nederlands Orkest, Collegium Musicum Carolinum en Kamerata Wien. Irene was eersteprijswinnares bij het Prinses Christina concours, laureaat van ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen, de York Early Music Competition, eersteprijswinnaar van het Euroconcours cello en ze is stipendiaat van de Yehudi Menuhin ‘Live Music Now’-foundation in Wenen. Irene bespeelt een Capicchioni-cello uit Cremona die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Laurens de Man

Pianist en organist Laurens de Man (26) slaagde in 2016 cum laude voor zijn masterexamen orgel en kreeg in 2017 het predicaat 'uitmuntend' voor zijn eindexamen piano. Vervolgens zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste. Hij won het Prinses Christina Concours, de publieks-, eerste- en Jan Welmersprijs tijdens de International Martini Organ Competition en in 2019 het Gottfried-Silbermann-Orgelwettbewerb in Duitsland. Laurens is hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk. Als pianist werkte hij ook mee aan dans- en theatervoorstellingen. Voor het Chimaera Trio arrangeert hij regelmatig muziek: van de Middeleeuwen tot Mahler.

De debuut-cd van het Chimaera Trio komt naar verwachting eind december 2019 uit en wordt samen met het unieke klassieke muziekmagazine exclusief toegestuurd aan leden van AVROTROS Klassiek.

Steun de klassieke talenten en ontvang de cd 

Deel dit artikel