De pas 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen deed begin 2020 mee aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!', waarbij jong klassiek talent de kans krijgt zijn of haar debuutalbum op te nemen.

In april 2020 kwam het debuutalbum van Nikola uit, exclusief voor leden van AVROTROS Klassiek. Tijdens de opnames in het Muziekcentrum van de Omroep stortte de pianist zich op werken van Bach, Brahms, Schumann en Skrjabin.

Documentaire

Ook werd er een korte documentaire van Nikola gemaakt. In 'AVROTROS Klassiek presenteert... pianist Nikola Meeuwsen' zien we de jonge pianist thuis en bij zijn ouders in Scheveningen, omdat reizen naar zijn docent Enrico Pace in Italië er vanwege de corona-crisis even niet inzit. Om zijn conditie op peil te houden, studeert Nikola veel en loopt hij hard in de duinen. AVROTROS volgt hem bij zijn eerste pianoles na de lockdown met docente Marlies van Gent - van wie hij al sinds zijn zevende les heeft, en tijdens een live streamingconcert met contrabassiste Sasha Witteveen.


Wie is Nikola?

De pas 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen is één van de opvallendste jonge pianotalenten van Nederland. Nikola kreeg in 2019 de Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt en de NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. Eerder won hij in 2014 al het Koninklijk Concertgebouw Concours en in 2012 het Steinway Concours.

 

Lidmaatschap AVROTROS Klassiek

Als lid van AVROTROS Klassiek krijg je 3x per jaar het exclusieve AVROTROS Klassiek presenteert!-cd (inclusief magazine) thuisgestuurd, sponsor je jong klassiek talent, krijg je korting op concerten en ontvang je elke week een portie klassiek in je mailbox.

Ja, ik wil ook graag jong talent ondersteunen!

Deel dit artikel