De 23-jarige pianist Ramon van Engelenhoven was eind 2018 de tweede deelnemer aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Tijdens zijn deelname was hij veelvuldig te horen op NPO Radio 4 en heeft hij zijn debuutalbum met muziek van Chopin, Debussy, Liszt, Poulenc en Skrjabin opgenomen.

Ramon studeert aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn Master bij Frank Peters en Jan Wijn en volgde masterclasses bij pianisten als Igor Roma, Enrico Pace en Alexandre Tharaud. Hij won diverse concoursen. Tijdens het Young Pianist Foundation Concours kreeg hij de prestigieuze ‘Grand Prix Youri Egorov’ toegekend, wat ertoe leidde dat hij als solist mocht optreden met het Mariinsky Orkest o.l.v. Valery Gergiev. 

blockquote
Optreden op de radio, een professionele cd-opname en alles wat daarbij komt kijken, is voor mij enorm leerzaam en biedt bovendien de kans om prachtige muziek met een groot publiek te delen!
Ramon over het talenttraject


Eind 2018 kwam het debuutalbum van Ramon uit. De cd ontving van De Volkskrant vier sterren. "Over klank hoef je Ramon van Engelenhoven niets te vertellen. [...] hij laat, zeker in het bloedmooi gespeelde Harmonies du soir van Liszt, horen hoe terecht het is dat hij drie jaar geleden als winnaar van het YPF-concours tevens de Youri Egorovprijs kreeg uitgereikt, de onderscheiding voor een talent met internationale potentie." De cd is exclusief uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek

lees meer over het talenttraject


Wil je talent zoals Ramon ondersteunen en helpen ons talentprogramma voor jonge klassieke musici te realiseren? Word dan lid van AVROTROS Klassiek! Je draagt daarmee bij aan het traject en ontvangt bovendien drie keer paar jaar de debuut-cd's van de talenten.

JA, IK WORD LID VAN AVROTROS KLASSIEK!

Deel dit artikel