Na violist Niek Baar was de 23-jarige pianist Ramon van Engelenhoven de tweede deelnemer aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Ramon was eind 2018 en begin 2019 regelmatig te horen op NPO Radio 4 en heeft een prachtige cd met muziek van Chopin, Debussy, Liszt, Poulenc en Skrjabin opgenomen.

Fotografie: Malou van Breevoort

Ramon studeert momenteel in de Master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters en Jan Wijn en volgde masterclasses bij pianisten als Igor Roma, Enrico Pace en Alexandre Tharaud. Hij won diverse concoursen. Tijdens het Young Pianist Foundation Concours kreeg hij de ‘Grand Prix Youri Egorov’ toegekend, wat ertoe leidde dat hij als solist mocht optreden met het Mariinsky Orkest o.l.v. Valery Gergiev. 

Ramon van Engelenhoven: “Ik voel me erg vereerd dat ik door AVROTROS ben geselecteerd om deel te nemen aan talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Optreden op de radio, een professionele cd-opname en alles wat daarbij komt kijken, is voor mij enorm leerzaam en biedt bovendien de kans om prachtige muziek met een groot publiek te delen!"

Eind 2018 is het debuutalbum van Ramon uitgekomen. De cd ontving van De Volkskrant vier sterren. "Over klank hoef je Ramon van Engelenhoven niets te vertellen. [...] hij laat, zeker in het bloedmooi gespeelde Harmonies du soir van Liszt, horen hoe terecht het is dat hij drie jaar geleden als winnaar van het YPF-concours tevens de Youri Egorovprijs kreeg uitgereikt, de onderscheiding voor een talent met internationale potentie." De cd is exclusief uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek

Meer over het talenttraject

Deel dit artikel