Sopraan Laetitia Gerards (26) begon als celliste, volgde daarna een muziektheater opleiding en is inmiddels operazangeres. Samen met pianist Thomas Beijer nam zij binnen talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' haar debuut-cd op. Deze is exclusief verstuurd naar de leden van AVROTROS Klassiek.

Steun jong talent en word ook lid!

Laetitia Gerards

Al op vijfjarige leeftijd begon Laetitia met cellospelen en deed dat zo goed, dat ze werd aangenomen op de Young Musicians Academy van het Conservatorium van Tilburg. In haar tienerjaren begon ze met zingen en op haar twintigste besloot ze de focus te verleggen. Ze stopte met haar cello-opleiding en ging zang studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze summa cum laude afstudeerde.

Laetitia bleek al snel succesvol als zangeres. Ze won de eerste prijs tijdens het Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours en ontving de Concertgebouw Young Talent Award. Inmiddels wortelt ze flink in het Nederlandse muziekleven en trad ze op met de Nederlandse Reisopera, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Moscow Symphony Orchestra. Ze treedt regelmatig op met pianist Ramon van Engelenhoven, die net als Laetitia nu, in 2018 voor AVROTROS zijn debuut-cd opnam.


Thomas Beijer

Laetitia zong tijdens de opnames samen met Thomas Beijer. Bij het winnen van het concours van de Young Pianist Foundation (YPF) in 2007 werd Thomas omschreven als "een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar." Eind 2019 is Thomas benoemd tot artistiek directeur van diezelfde YPF. Thomas geeft recitals over de hele wereld en is een vaste gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Behalve pianist is Thomas ook componist en schrijver. Voor de cd met Laetitia schreef hij de liederencyclus 'A Lock Without A Key', waarin elementen uit het leven in coronatijd worden uitgelicht. In 2017 verscheen Beijers literaire debuut bij Prometheus: de roman 'Geen jalapeños.'

Lidmaatschap AVROTROS Klassiek

Als lid van AVROTROS Klassiek krijg je 3x per jaar exclusief de AVROTROS Klassiek presenteert!-cd, inclusief luxe magazine, thuisgestuurd. Daarnaast sponsor je jong klassiek talent, krijg je korting op concerten en ontvang je elke week een verse portie klassieke inspiratie in je mailbox.

Word lid van AVROTROS Klassiek

Deel dit artikel