Collectie Rijksmuseum AmsterdamCollectie Rijksmuseum Amsterdam

3 x nieuwe tentoonstellingen in juli

- 3 min lezen

Kun je ook niet wachten tot de zomervakantie begint en je lekker eropuit kan gaan? We tippen je alvast drie nieuwe tentoonstellingen die in de zomerperiode van start gaan.

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! nieuwe tentoonstellingen
  4. Nu te Zien! extra

Spuiten en stikken: kunst met een boodschap

Grafitti en textielwerk zijn twee hele verschillende kunstvormen, maar het Centraal Museum in Utrecht geeft ze allebei een welverdiend podium met de tentoonstelling Spuiten en stikken: kunst met een boodschap.

Politieke opvattingen
Beide kunstvormen hebben met elkaar gemeen dat ze vaak politieke opvattingen uitdragen. Soms als een verborgen boodschap en soms kristalhelder. Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Keith Haring, Sheila Hicks en Carlos Amorales. 

Centraal Museum, Utrecht
4 juli 2024 - 8 september 2024

AVROTROS

Carlos Amorales, I speak no Dutch, 2022 © the artist and kurimanzutto, Mexico City / New York

AVROTROS

Esteban Jefferson, April 20, 2023 (Continental Army Plaza, Brooklyn), 2023 303 Gallery, New York, foto Rob Harris

AVROTROS

Igshaan Adams, Witpad se Kruising, 2022 © the artist and blank projects, Cape Town

AVROTROS

Keith Haring, Zonder titel, 1983 acrylverf op zeildoek, aankoop door Hedendaagse Kunst-Utrecht (overdracht van HK-U aan CM d.d. 30-11-1989) 1984 Collectie Centraal Museum Utrecht / foto Ernst Moritz © Keith Haring Foundation

De Grote Vakantietentoonstelling

Ga je dit jaar niet op vakantie? Niet getreurd, want in het Design Museum Den Bosch kun je De Grote Vakantietentoonstelling bezoeken. Deze tentoonstelling neemt je namelijk mee op een typisch Nederlandse vakantie. In de tentoonstelling wordt er gekeken naar de rol die ontworpen objecten hierin spelen.

Ontworpen landschap
De beleving van onze vakantie wordt in grote mate beïnvloed door het ontworpen landschap. Van het moment dat we een vakantie zoeken tot aan het moment dat we terugkomen van vakantie zijn ontworpen objecten van invloed. De Grote Vakantietentoonstelling is een designreis door de Nederlandse vakantiegeschiedenis.

Design Museum Den Bosch
6 juli 2024 - 10 november 2024

AVROTROS

Van den Broek en Bakema. Eurostrand, Valkenswaard, in opdracht van Sporthuis Centrum, 1976. Collectie Het Nieuwe Instituut

AVROTROS

Kip Kuiken, jaren 60, foto Kip Caravans

AVROTROS

A.F. Gips, Het ontwerp voor de Pier, met overbrugging naar het Kurhaus en met een winkelgalerij op de boulevard, 1899. Collectie Haags Gemeentearchief

AVROTROS

Inter-rail, 1978, Collectie Spoorwegmuseum

Wild Summer of Art

De tentoonstelling Wild Summer of Art bij Brutus laat het werk van aanstormend talent, midcareer kunstenaars en gevestigde namen zien. Maar liefst 50 Rotterdamse kunstenaars tonen hun werk in het voormalige industriële complex met een oppervlakte van 6000 m2.

Uitgebreid publieksprogramma
Ter nagedachtenis aan de onlangs overleden kunstenaar Lizan Freijsen is er een ruimte ingericht die speciaal aan haar werk is gewijd. Naast de tentoonstelling is er ook een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

BRUTUS, Rotterdam
12 juli 2024 - 25 augustus 2024 (open donderdag tot en met zondag)

AVROTROS

Wild Summer of Art 2022 © Salih Kilic

AVROTROS

Wild Summer of Art 2022 © Salih Kilic

AVROTROS

Wild Summer of Art opening Part I, foto Fleur Beerthuis

AVROTROS

Wild Summer of Art opening Part I, foto Fleur Beerthuis