AVROTROS

De tien meest opvallende optredens uit Beste Zangers.

- 5 min lezen

Hier zijn de tien meest opvallende optredens uit het zestiende seizoen van Beste Zangers, variërend van 'Arcade' gezongen door Numidia tot het prachtige duet van Mell en Duncan Laurence. We hebben de mooiste, meest indrukwekkende en bijzondere optredens voor je op een rij gezet.

  1. Beste Zangers

Numidia - Arcade

Het liedje 'Arcade' veranderde het leven van Duncan, want met dit nummer won hij het Eurovisie Songfestival in 2019. Voor de gelegenheid zong Numidia, die ook een groot fan is van het Songfestival, het liedje in Beste Zangers, zowel in het Nederlands als in het Berbers. Het optreden werd met gejuich ontvangen door Duncan Laurence: "Ik hou van mensen die niet bang zijn om volledig zichzelf te zijn in hun puurheid. Dit was echt prachtig." Het optreden heeft inmiddels bijna een miljoen views op YouTube!

Duncan Laurence - I do

In de eerste aflevering van Beste Zangers trapt Duncan Laurence af. Hij brengt een prachtige versie van 'I do' van Douwe Bob ten gehore, waarmee hij iedereen op de bank weet te ontroeren. De betoverende uitvoering van Duncan zet meteen de toon voor een memorabel seizoen.

Douwe Bob - Danny boy

Het lievelingsnummer van Marco Bakker is 'Danny boy,' een Iers nummer dat in Beste Zangers wordt gezongen door Douwe Bob. Dit nummer is voor hem ook heel bijzonder omdat hij het in zijn jeugd vaak beluisterde.

Mell & Duncan Laurence - Don't want a heart

Mell & Duncan Laurence zetten alles op alles in dit optreden. Samen vertolken ze het prachtige nummer 'Don't Want a Heart' van Sonny Tennet in Beste Zangers. Het publiek wordt betoverd door hun krachtige interpretatie van dit lied, en het is een van de hoogtepunten van het seizoen.

Nick Schilder - Sinds jij me verliet

In de eerste aflevering van Beste Zangers zingt Nick Schilder een Nederlandse vertaling van Douwe Bob's nummer 'Was it just me.' Dit nummer, een persoonlijke favoriet van Douwe, had hij in no-time geschreven. Opmerkelijk genoeg heeft Nick het nummer slechts een uur voor de opname herschreven naar het Nederlands, met als titel 'Sinds jij me verliet.' De emotionele vertolking van Nick maakte deze aflevering van Beste Zangers onvergetelijk.

MEAU - Geef me iets

In Beste Zangers heeft MEAU op prachtige wijze 'Shine Your Light' van Mell vertaald naar het Nederlands, met als resultaat 'Geef me iets'. Haar emotionele uitvoering wist iedereen op de bank diep te raken. Het nummer kwam des te meer binnen, juist vanwege de Nederlandse vertolking, en het liet een blijvende indruk achter in het programma.

Nick Schilder & Marco Bakker - You raise me up

In de duettenaflevering van Beste Zangers hebben Nick Schilder en Marco Bakker samen het nummer 'You Raise Me Up' gezongen. Deze bijzondere uitvoering was een eerbetoon aan Mart Hoogkamer, die wegens een burn-out niet aanwezig kon zijn bij de opnames. Hun vertolking van het nummer was een hartverwarmend gebaar van steun en vriendschap voor Mart.

Mell - The blower's daughter

Het prachtige optreden van 'The blower's daughter,' gezongen door Mell in de uitzending met Duncan Laurence, heeft een diepgaande indruk achtergelaten bij Duncan. Hij deelde zijn gevoelens over dit lied en zei: "Ik hoorde het en ik kon me er totaal in verliezen op een manier waarop ik dat nog nooit had gevoeld. Voor mij staat dit liedje voor de periode waarin ik altijd stiekem moest doen over van wie ik hield." Het lied symboliseert voor Duncan de moeilijke jeugd waarin hij niet echt zichzelf kon zijn vanwege pesterijen en onacceptatie. Dit optreden raakte hem diep en betekende veel voor hem.

Marco Bakker - Fields of gold

Het liedje 'Fields of gold' van Sting brengt Marco Bakker een diepe innerlijke rust. Hij koestert de natuur en wanneer hij zich neerslachtig of vermoeid voelt, wandelt hij graag door de 'Fields of gold' bij zijn vakantiehuisje in Frankrijk. Met dit liedje wil hij dit gevoel van vrede en harmonie overbrengen op anderen, in de hoop dat ze dezelfde serene beleving mogen ervaren.

Douwe Bob & Mell - When you're gone

Als kers op de taart van de avond hebben Douwe Bob en Mell een prachtig duet gezongen. Samen brachten ze 'When you're gone' van Bryan Adams en Mel C ten gehore in de duettenaflevering van Beste Zangers. Dit indrukwekkende optreden diende als een perfecte afsluiter van een al even indrukwekkend seizoen van Beste Zangers.