de cursisten van Kamp van Koningsbrugge

Dit zijn de cursisten van Kamp Van Koningsbrugge

- 3 min lezen

Uit duizend aanmeldingen zijn vijftien gewone burgers geselecteerd om de strijd van hun leven aan te gaan in het nieuwe seizoen van Kamp Van Koningsbrugge! Wie haalt het einde? 

  1. Kamp Van Koningsbrugge

Astrid

Sociotherapeut / 30 jaar
Woonplaats: Roermond
Sporten: Hardlopen, fitness, zwemmen

Astrid heeft van kinds af aan passie voor Defensie gehad. Haar straatmentaliteit heeft ze op jonge leeftijd verworven. Door deel te nemen aan Kamp van Koningsbrugge, hoopt ze te ontdekken of ze 'het in zich heeft'. Hoewel ze haar huidige baan als sociotherapeut geweldig vindt, blijft haar droom om de stap naar Defensie te wagen onverminderd groot. Astrid is loyaal en oplossingsgericht. Haar valkuil zou nog weleens haar geheugen kunnen zijn: “Ik heb ook echt het geheugen van een visstick.”

AVROTROS

Astrid

Bono


Personal trainer / 31 jaar

Woonplaats: Amsterdam
Sporten: Hardlopen, fitness, padel

De website van werken bij defensie is al sinds zijn zestiende de meest bezochte website van Bono. Nadat hij tot twee keer toe de selectie van het KCT niet heeft gehaald vanwege eerst 17 en toen 8 seconden tekort op de Coopertest (minstens 2800 meter hardlopen in 12 minuten tijd), zet hij nu alles op alles om zichzelf te bewijzen in Kamp Van Koningsbrugge. Bono is altijd positief ingesteld en gelooft ook deze positieve sfeer in de groep te brengen. Maar tegelijkertijd weet hij: “Mensen die klagen en zeuren, daar kan ik echt niks mee.”

AVROTROS

Bono

Damiën

Gymdocent & Personal trainer / 38 jaar
Woonplaats: Delft
Sporten: Wakeskaten, hardlopen, shinkendo

Op zijn 21e meldde Damiën zich aan bij Defensie. Hij kwam door alle selectierondes heen, maar werd op het laatste moment toch afgekeurd. “Ik bleek een pollenallergie te hebben waardoor ik niet kon deelnemen aan de opleiding.” Tot op de dag van vandaag baalt hij ervan, want hij is ervan overtuigd dat hij geschikt is voor dit werk. Dat wil hij in Kamp Van Koningsbrugge bewijzen. 

Damiën hoopt kracht te halen uit zijn deelname en dit te verankeren voor momenten in de toekomst wanneer hij sterk moet zijn. Hij houdt zich bezig met spiritualiteit en is zich bewust van alle energieën om zich heen.

AVROTROS

Damiën

Denise

Influencer / 29 jaar
Woonplaats: Voorburg
Sporten: Crossfit, krachttraining, yoga

Met een 'the show must go on'-mentaliteit gaat de sportieve influencer Denise de strijd aan in Kamp Van Koningsbrugge. Tijdens de dansopleiding heeft ze geleerd om haar grenzen te verleggen en daarnaast is zij bijzonder gedisciplineerd. Het halen van de eindstreep is haar ultieme doel. Haar grootste obstakel zou wel eens de weinige slaapuurtjes kunnen zijn: “Ik ga elke avond om 21.00 uur naar bed. Weinig slaap is echt het enige waar ik tegenop zie.”

AVROTROS

Denise

Duco

Student geneeskunde / 24 jaar
Woonplaats: Leiden
Sporten: Krachttrainen, hardlopen, judo

Geneeskundestudent Duco droomt ervan om traumachirurg of orthopeed te worden. “Daar zitten wel wat vereisten aan.” Met oog op deze ambitie gaat hij graag uitdagingen aan, waaronder Kamp van Koningsbrugge. Duco zal zich niet snel laten kisten in stressvolle situaties: “Door mijn werk op de spoedeisende hulp kan ik snel overzicht bewaren en keuzes maken.”

AVROTROS

Duco

Jorrit

Horecaondernemer / 31 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Sporten: HIIT-training, hardlopen

Jorrit benadrukt: “Opgeven is geen optie”. Sinds zijn 13e heeft Jorrit chronische hoofdpijn, waarmee hij inmiddels heeft leren leven. Hij heeft het idee dat hij hierdoor onder zijn niveau heeft gepresteerd op de middelbare school, maar in Kamp van Koningsbrugge wil hij laten zien dat hij niet onderdoet voor anderen. “Het maakt mij sterker, omdat ik pijn ken.” 

Als mede-eigenaar van een Tapas restaurant is hij het gewend om tot in de late uurtjes achter de bar te werken en dan ‘s ochtends vroeg weer te beuken in de sportschool: “ ‘s Avonds een vent, ’s ochtends een vent.”

AVROTROS

Jorrit

Julian

Communicatieadviseur / 31 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Sporten: Spinning, fitness, hardlopen

De 31-jarige Julian is dagelijks te vinden in de sportschool of spinningles, maar dat was ooit anders. Hij gooide 4 jaar geleden het roer om, na jarenlang zwaarlijvig te zijn geweest. Met ijzersterke discipline en vastberadenheid transformeerde hij zijn lichaam en zijn leven. “Kamp van Koningsbrugge is voor mij het afsluiten van een nare periode, afrekenen met al mijn onzekerheden én bewijzen aan mijzelf dat ik niet meer die persoon van vroeger ben.”

AVROTROS

Julian

Kees

Sportondernemer / 28 jaar
Woonplaats: Beverwijk
Sporten: Hardlopen, krachttrainen

Kees wil zich graag bewijzen aan zijn vader, die vroeger topsporter is geweest en vele marathons op zijn naam heeft staan. Een paar jaar geleden werd zijn vader ziek. Kees wil door middel van Kamp van Koningsbrugge aan zijn vader laten zien dat hij ook tot het uiterste kan gaan. Met een alles-of-niets-mentaliteit staat hij aan de start van het korte opleidingstraject: “Dat gematigde, dat zou misschien wel beter zijn. Bij mij is alles extreem. Als ik ga hardlopen, dan is het geen klein rondje maar 51km langs de kustlijn van Nederland!”

AVROTROS

Kees

Marjolein

Cosmetisch chemicus / 43 jaar
Woonplaats: Zeewolde
Sporten: Hardlopen, fietsen, zwemmen

Waarom Marjolein meedoet aan Kamp Van Koningsbrugge? Ze heeft al talloze marathons, triatlons en fietsevenementen op haar naam staan. “Ik heb mijn grens nog niet ontdekt en ik ben benieuwd waar die ligt.” Marjolein werkte ruim 20 jaar bij een groot corporate bedrijf en denkt daardoor te weten hoe ze zich in een mannenwereld staande moet houden. “Kom maar op commando's!" " Ik ben benieuwd naar mijn echte grenzen." Haar perfectionisme, leiderschap en liefde voor structuur maken haar een zeer sterke cursist.

AVROTROS

Marjolein

Myrthe

Ex-topsporter / 35 jaar
Woonplaats: Haarlem
Sporten: Hardlopen, krachttrainen, tennis, volleybal

Myrthe heeft van haar 17e tot haar 34e professioneel gevolleybald. “Als topsporter ben ik mijn hele leven gepamperd. Mijn taak was om de bal van de grond te houden. "Alles om mij heen werd zo geregeld dat ik me alleen daarop hoefde te focussen.” Nu Myrthe gestopt is met volleybal vraagt ze zich af wat er van haar overblijft zonder topsport. Myrthe hoopt te ontdekken wie ze is tijdens Kamp van Koningsbrugge en haar topsportcarrière af te sluiten.

AVROTROS

Myrthe

Nick

Gymdocent basisonderwijs / 40 jaar
Woonplaats: Leiden
Sporten: Hardlopen, fitness, tennis, zwemmen

De energieke gymdocent Nick is ervan overtuigd dat hij het einde haalt van Kamp Van Koningsbrugge. Hij hoopt tijdens het kamp dichter bij zijn emoties te komen en deze beter te leren uiten. Omdat hij dagelijks voor een klas staat, is hij verbaal sterk en is spreken voor een groep dagelijkse kost. Daarnaast is hij heel geordend: “Van mijn tas zal ik geen rommeltje maken!”

Ook al is Nick inmiddels 40 jaar, zijn leeftijd gaat hem beslist niet in de weg zitten om de eindstreep te halen. “Ik ben dan misschien wel 40, maar ik ben niet kapot te krijgen!”

AVROTROS

Nick

Ronald

Accountmanager / 27 jaar
Woonplaats: Dublin
Sporten: Tennis, fitness, voetbal

Ronald is een enthousiaste salesmanager uit Dublin die er vroeger van droomde om bij Defensie te werken. Voor de opleiding is hij inmiddels te oud, maar via Kamp Van Koningsbrugge probeert hij zijn jeugddroom nieuw leven in te blazen. 

Wat nog moeilijk zou kunnen worden voor Ronald is het hardlopen… Daar houdt hij niet zo van.  “Dat is niet handig. Dat moet je heel veel doen, maar dat vind ik eerlijk gezegd gewoon een beetje saai.”

AVROTROS

Ronald

Sander

Mediaondernemer / 31 jaar
Woonplaats: Utrecht
Sporten: Krachttrainen, hardlopen

Sander wil via Kamp van Koningsbrugge bewijzen dat hij niet langer het gepeste jongetje van vroeger is. “Ik wil aan mezelf laten zien dat ik de juiste mindset en tools heb om deze opleiding te volbrengen en zo dichter bij mijn kern te komen. Ik weet nu al dat ik het waard ben, maar KVK volbrengen helpt.”

Als ondernemer is Sander het gewend om regie te hebben, maar in KVK hebben Ray en Dai het voor het zeggen. Voordat Sander ondernemer werd, was hij werkzaam in de muziekindustrie. Daar heeft hij leren omgaan met weinig slaap, een belangrijke eigenschap om het einde van KVK te kunnen halen.

AVROTROS

Sander

Sedat

Electriciën / 28 jaar
Woonplaats: Almere
Sporten: Hardlopen, fitness, kickboksen

Sedat is sinds een paar jaar in Nederland neergestreken voor de liefde en nu wil hij via Kamp van Koningsbrugge ontdekken of hij het potentieel heeft om een commando te zijn. Sedat heeft zich in zijn geboorteland Turkije vijf keer aangemeld voor het leger, maar werd steeds afgewezen. “Ik ben een Koerd, geen Turk, daarom werd ik niet aangenomen. Het is mij nooit gelukt om erachter te komen of ik dit werk écht had gekund.”

AVROTROS

Cursist

Wouter

Personal trainer / 32 jaar
Woonplaats: Eersel
Sporten: Wielrennen, krachttrainen 

Wouter gaat in Kamp Van Koningsbrugge op zoek naar de persoon die hij echt is. Hij groeide op in een gezin waarin hem verteld werd dat mannen niet huilen. Wouter hoopt dat hij zich tijdens Kamp Van Koningsbrugge wel kwetsbaar durft op te stellen. Hij ziet zijn familie wekelijks en heeft een goede band met iedereen maar voelt wel “Ik ben wel anders. Ik ben heel emotioneel. Persoonlijk heb ik iets gemist, die knuffel en die kus. Mijn ouders missen dat zelf misschien niet.”

AVROTROS

Wouter