AVROTROS

Verhaallijn Flikken Rotterdam seizoen 7

- min lezen

In seizoen 7 van Flikken Rotterdam staat het wantrouwen binnen het team centraal.

  1. Flikken Rotterdam

Transplantatie

Dries en Carolien belanden in een levensgevaarlijke situatie waarbij een dode valt. De rest van het team schiet hen te hulp, maar hun aanvaller ontkomt.

Stan en Noucha zoeken de dokter die illegaal de nier van een Nigeriaanse immigrant heeft verwijderd. Tijdens dat onderzoek vinden ze een verband met de aanval op Dries en Carolien.

(Uitgezonden op 15 september 2023)

Klokkenluider

Carolien ontmoet via een datingapp een interessante man, die haar de volgende dag flink in de problemen brengt. Dries en Carolien moeten tevens de moord onderzoeken op een klokkenluider, die beweert dat er illegaal Russische olie wordt ingevoerd in de haven.

Hein Berg begint een eigen onderzoek naar de dood van Paul Beijerland.

(Uitgezonden op 22 september 2023)

Obsessie

Hein werkt samen met Hermine Monserrat in het onderzoek naar de dood van Paul Beijerland. Terwijl Hermine infiltreert in de Nigeriaanse Freeland Church, onderzoekt Hein of de leden van het team chantabel zijn. Iemand moet Paul hebben verraden.

Het team onderzoekt ondertussen de moord op een voormalig directielid van de firma Blik Finance.

(Uitgezonden op 29 september 2023)

Valse bewegingen

Hermine ziet dat de Freeland Church meer doet dan alleen erediensten organiseren.

Hein ontdekt de dating activiteiten van Carolien, die haar chantabel maken. Noucha en Stan komen in het onderzoek naar de dood van verkoper van PGP telefoons een oude bekende tegen.

(Uitgezonden op 6 oktober 2023)

Stalker

Zanger Ries heeft na een optreden een gewelddadige ontmoeting met een stalkende fan. Als die vrouw de volgende dag dood wordt gevonden, beroept Ries zich op geheugenverlies.

Hein en Hermine komen erachter dat Beatrice Rosenkrantz en Tommy M’Butu van de Freeland Church mogelijk met de dood van Paul Beijerland te maken hebben.

(Uitgezonden op vrijdag 20 oktober 2023)

Hein Berg

Hein Berg wordt wakker naast het vermoorde lichaam van Hermine Monserrat en roept de hulp in van Orlando Hooi. Hij heeft geen idee wat er is gebeurd en wordt aangehouden door de rijksrecherche.

Als het team de feiten probeert te achterhalen, ontdekken ze dat Hein hen allen in staat acht tot het lekken van informatie.

(Uitgezonden op vrijdag 27 oktober 2023)

Facebook
'Hein Berg is opgepakt'

Nederland Eerst!

De rechercheurs krijgen te maken met de ontvoering van de vriendin van de financier van een politieke partij. Hein is door de inspanningen van het team vrijgepleit van betrokkenheid bij de dood van Hermine.

De scheiding van zijn vrouw Gertie eist zijn tol van Stan. Zeker als Gerties nieuwe beste vriendin eisen begint te stellen.

(Uitgezonden op vrijdag 3 november 2023)

Identiteit

De moord op een jongen leidt naar een moeder en dochter die beweren nergens mee te maken te hebben. Pas als de vader opduikt, blijkt dat ze alles met de dood van het vriendje te maken hebben.

Beatrice Rosenkrantz blijkt verantwoordelijk voor de moord op Hermine. En Gertie roept de hulp in van Stan.

(Uitgezonden op vrijdag 10 november 2023)

Verleden

Stan komt diep in de problemen als hij Gertie probeert te helpen. Het onderzoek van Hein naar het verleden van Noucha heeft een voormalige klasgenoot op het idee gebracht een schadevergoeding van haar te eisen.

Dries en Carolien proberen een oud skelet te identificeren. Als ze dat lukt, vinden ze een onverwacht verband met een eerdere zaak.

(Uitgezonden op vrijdag 17 november 2023)

Judas

De dood van Gertie en de aanhouding van Stan hebben het team ervan overtuigd dat er inderdaad een verrader in het team zit, die samenwerkt met de Freeland Church.

Als ze op zoek gaan naar Beatrice, vinden ze eindelijk de identiteit van de informant. Op dat moment worden ze van het onderzoek gehaald.

Op eigen houtje en met gevaar voor eigen leven, gaan Stan, Noucha, Dries en Carolien toch achter de informant aan.

(De seizoensfinale van Flikken Rotterdam, uitgezonden op 24 november 2023, 20.30 uur op NPO 1)