Organisatie & Bestuur

AVROTROS

AVROTROS maakt cultuur toegankelijk voor iedere Nederlander, van jong tot oud. Samen zingen we mee met de liedjes in Beste Zangers, leven we mee met de kandidaten van Op zoek naar…, lachen we om de grappen in Dit Was Het Nieuws, beleven we gezamenlijk het Muziekfeest op het Plein en juichen we voor ‘onze’ artiest op het (junior) Eurovisie Songfestival.

Smaken verschillen, maar het is de liefde voor cultuur die ons bij elkaar brengt.

Wat doet AVROTROS?
Als publieke omroep is het onze kerntaak om bij te dragen aan een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving. Daar zijn we met programma’s als Radar, EenVandaag en Opsporing Verzocht zeer succesvol in. Maar wat ons -al 100 jaar- onderscheidt is het toegankelijk maken van cultuur.

Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. We verrijken Nederland al jarenlang met een breed aanbod van toegankelijke programma’s over cultuur en stimuleren hiermee de gezamenlijke beleving van zoveel mogelijk Nederlanders. 

Zo doen we dat
De programma’s en activiteiten zijn herkenbaar door de toegankelijke toon en vorm waardoor iedereen mee kan doen. De content van AVROTROS wordt altijd onafhankelijk gemaakt, is van hoge kwaliteit en uitnodigend en constructief van aard. Met onze content en activiteiten faciliteren we interactie en ontmoetingen en stimuleren we tot actieve deelname aan onze samenleving.

De omroep voor cultuur. De omroep voor ons.
Sinds 2020 voert AVROTROS de pay off: de omroep voor ons. Hiermee onderstrepen we dat we er echt voor iedereen zijn. Wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je bent opgeleid is niet belangrijk. We zijn er voor iedereen, van jong tot oud, van randstad tot regio. Voor iedereen, en voor alles wat ons land zo bijzonder maakt. 

Directie
De dagelijkse leiding van AVROTROS wordt gevoerd door Taco Zimmerman (algemeen directeur), Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van 't Hooft (zakelijk directeur).

Taco Zimmerman

Taco Zimmerman

AVROTROS

Bart Barnas

AVROTROS

Niels van 't Hooft

AVROTROS is een vereniging met als doel om op landelijk niveau programma's te verzorgen en alle activiteiten te verrichten die daar voor nodig zijn.

Raad van Toezicht (RvT)

  • Clayde Menso (voorzitter)

  • Hester Bais (vicevoorzitter)

Voor de nevenfuncties, belangen en geschenken van de directie en de leden van de Raad van Toezicht verwijzen wij u naar het register hieronder:

    Gezocht: Voorzitter & leden Raad van Toezicht

Meer informatie