Angelina

AVROTROS

Vroeger had school geen prioriteit voor Angelina vanwege haar alleenstaande moeder en haar verantwoordelijkheid voor haar broertjes en zusjes. Toch wil Angelina graag actrice worden. Frans Bauer helpt haar deze droom uit te laten komen.

  1. Leven Zonder Letters

In haar werk in de horeca verborg Angelina haar laaggeletterdheid door menukaarten over te schrijven. Zeven jaar geleden werd ze moeder, en na het beëindigen van haar relatie werd ze dakloos. Haar zoontje verbleef tijdelijk bij haar ex terwijl Angelina haar leven opnieuw probeerde op te bouwen, wat moeilijk is zonder lees- en schrijfvaardigheden.

Toen haar zoontje op school begon te leren lezen, vond Angelina het een goed moment om zelf ook terug naar school te gaan. Inmiddels zit ze op hetzelfde leesniveau als haar zoontje, maar dit is voor haar nog niet genoeg. Angelina droomt er namelijk van om actrice te worden, maar daarvoor zal ze moeten werken aan het begrijpend lezen en het uit haar hoofd leren van teksten. 

Hoewel ze zelfverzekerd lijkt, heeft ze altijd met onzekerheid geworsteld vanwege haar laaggeletterdheid en zelfbeeld. Ondanks haar uitdagingen blijft ze dromen van een rol in een film of serie.

AndersAnders
Loading