Anton Spronk

AVROTROS Klassiek presenteert Anton SpronkAVROTROS

Samen met pianist Daniël van der Hoeven nam Anton zijn debuut-cd op in het kader van talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! Deze debuut-cd werd exclusief toegezonden aan de leden van AVROTROS Klassiek.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

De 26-jarige cellist Anton Mecht Spronk kreeg als 4-jarig jongetje zijn eerste cellolessen van zijn vader. Ruim 20 jaar later heeft Anton diverse concoursen gewonnen, speelt hij wereldwijd als solist en kamermusicus en heeft hij zijn eigen muziekfestival ‘Eggenfelden Klassisch’ in Zuid-Duitsland.

Anton Spronk

1e prijs-winnaar tijdens het Prinses Christina Concours en de Cello Biënnale Amsterdam, het Mazzacurati Concours in Turijn en diverse andere internationale concoursen, optredens van het Concertgebouw in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York, solist bij het Residentie Orkest, maar ook bij het Münchener Kammerorchester: Anton Spronk is één van de grootste Nederlandse cellotalenten van het moment.
antonspronk.com

Daniël van der Hoeven

Ook pianist Daniël van der Hoeven heeft diverse prijzen op zijn naam staan, zoals bij het YPF Nationaal Pianoconcours, het Seattle Internationaal Pianoconcours en het Bach Concours in Leipzig. Daniël treedt op als kamermusicus en soleerde met diverse orkesten waaronder het Asko/Schönberg Ensemble en het JeugdOrkest Nederland. Daniël is al ervaren als het gaat om cd’s opnemen. Hij heeft twee solo-cd’s op zijn naam staan.
danielvanderhoeven.nl

De opname

Voor zijn debuut-cd heeft Anton een keuze gemaakt uit zonnige, zuidelijke en temperamentvolle werken voor cello en piano. Zo klinken er een tango van Piazzolla, Spaanse ritmes in werk van De Falla en Glazunov en kom je in Italiaanse sferen in een Pergolesi-bewerking van Stravinsky. Anton speelt op een cello die hij in bruikleen heeft uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gebouwd werd in 1865 door J. B. Vuillaume.

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

AndersAnders
Loading