Charlotte Spruit

Charlotte SpruitAVROTROS / Manon Van Der Zwaal

De 22-jarige violiste Charlotte Spruit nam binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! samen met pianiste Yang Yang Cai haar debuut-cd op. De cd is exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Charlotte Spruit

Op 4-jarige leeftijd kreeg Charlotte haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Inmiddels studeert ze al vijf jaar in Londen waar ze aan de Royal Academy of Music les krijgt van violiste Ying Xue en barokvioliste Rachel Podger. Ze won in Nederland de tweede prijs bij het Oskar Back Concours (2020) en de Anton Kersjes Vioolprijs (2020) en afgelopen jaar werd ze op barokviool eerste prijswinnaar van het prestigieuze Bach Wettbewerb Leipzig.

Cross-over

Charlotte speelt graag kamermuziek en treedt daarnaast regelmatig als solist op met onder meer het Residentie Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ze is daarnaast ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om verschillende kunstvormen bij elkaar te brengen en zo won ze samen met haar vriend, kunstenaar Jérémie Queyras, onlangs de eerste prijs op het Goodmesh Concours.

Anonieme viool

Charlotte speelt op een 18e-eeuwse anonieme Italiaanse viool, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
charlottespruit.com

“Dit was voor mij de ultieme manier om mijn eerste cd op te nemen. Nu weet ik precies hoe ik het een volgende keer aan wil pakken.”
Charlotte Spruit - Violiste

Yang Yang Cai

Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Tegenwoordig studeert Yang Yang in het Italiaanse Imola bij meesterpianist Enrico Pace en in Amsterdam bij Frank van der Laar. Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

Eerder deelgenomen

Een jaar geleden nam Yang Yang haar debuut-cd op binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Nu speelt zij mee op de debuut-cd van Charlotte.
yangyangcai.com

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Steun het traject en ontvang de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

AndersAnders
Loading