Chimaera Trio

AVROTROS Klassiek presenteert het Chimaera TrioAVROTROS / Anne Claire De Breij

In het najaar van 2019 namen klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok en pianist Laurens de Man - samen het Chimaera Trio - deel aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!'. Ze namen hun debuut-cd op en waren te horen in de AVROTROS-programma's op NPO Radio 4.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Annemiek, Irene en Laurens leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en vormen sindsdien samen een ensemble. Het trio speelt naast de bekendere klarinettrio’s als die van Bruch, Brahms en Rota, ook minder bekende werken. Daarnaast is het ensemble zeer actief in het arrangeren van andere werken voor hun bezetting en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het repertoire voor klarinettrio. Het trio won de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd en de eerste prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Ze zijn de huidige deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' en hebben oktober 2019 hun debuut-cd opgenomen. Op het album, dat eind december 2019 uitkwam, staat werk van onder meer Fauré, Bruch, Mahler en Rota.

CD-release en radio-optredens

Op vrijdag 20 december 2019 gaven Annemiek, Irene en Laurens in de Amstelkerk in Amsterdam een concert rondom de release van hun debuut-cd 'AVROTROS Klassiek presenteert Chimaera Trio!'. Op zaterdag 21 december waren de drie te horen in De Muziekfabriek, waar ze in de rubriek 'Vrij Spel' bij Jet Berkhout in de studio een improvisatiewerk van een bekend klassiek stuk speelden. Zondag 22 december was het trio te gast in Spiegelzaal en op 20 februari 2020 speelden ze live bij De Klassieken.

Annemiek de Bruin

Klarinettiste Annemiek de Bruin (26) studeerde in 2018 af aan het Conservatorium van Amsterdam met het predicaat ‘uitmuntend’. Ze was eerder prijswinnares bij het Prinses Christina Concours en werd verkozen tot ‘Classic Young Master’ door de gelijknamige stichting. Afgelopen seizoen maakte ze deel uit van de Academie van het Concertgebouworkest en sindsdien remplaceert ze geregeld bij onder meer het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazersensemble.

Irene Kok

Barok- en modern celliste Irene Kok (29) woont in Wenen, waar ze momenteel een Postgraduate cello en een  kamermuziekmaster volgt aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Dit seizoen was ze als solist te horen met het Noord Nederlands Orkest, Collegium Musicum Carolinum en Kamerata Wien. Irene was eersteprijswinnares bij het Prinses Christina concours, laureaat van ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen, de York Early Music Competition, eersteprijswinnaar van het Euroconcours cello en ze is stipendiaat van de Yehudi Menuhin ‘Live Music Now’-foundation in Wenen. Irene bespeelt een Capicchioni-cello uit Cremona die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Laurens de Man

Pianist en organist Laurens de Man (26) slaagde in 2016 cum laude voor zijn masterexamen orgel en kreeg in 2017 het predicaat 'uitmuntend' voor zijn eindexamen piano. Vervolgens zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste. Hij won het Prinses Christina Concours, de publieks-, eerste- en Jan Welmersprijs tijdens de International Martini Organ Competition en in 2019 het Gottfried-Silbermann-Orgelwettbewerb in Duitsland. Laurens is hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk. Als pianist werkte hij ook mee aan dans- en theatervoorstellingen. Voor het Chimaera Trio arrangeert hij regelmatig muziek: van de Middeleeuwen tot Mahler.

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading