Dianto Reed Quintet

Dianto Reed QuintetAVROTROS / Manon van der Zwaal

De vijf Spanjaarden leerden elkaar kennen in Amsterdam. Binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! nam het Dianto Reed Quintet een cd op met muziek die het ene moment recht naar je hart gaat en het andere moment de pan uitswingt.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Erik, Ovidi, María, María en María studeerden aanvankelijk aan verschillende Spaanse conservatoria., maar ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Amsterdam, aan het conservatorium waar zij onlangs hun masteropleiding afrondden. Het kwintet wijkt graag af van het traditionele kamermuziekconcert en verrast het publiek door hun unieke manier van samenspel (alles uit het hoofd!) en het toevoegen van choreografieën. 

Maak kennis met het talenttraject. Vraag cd kosteloos aan

Interactie

De manier waarop de musici van het kwintet de interactie aangaan met hun publiek bleef niet onopgemerkt. Zij wonnen diverse concoursen, waren al regelmatig op radio en televisie te horen en te zien en dit jaar zijn zij finalist van Dutch Classical Talent, het talentontwikkelingstraject van de Nederlandse concertzalen. Het programma dat zij voor hun Dutch Classical Talent-tournee samenstelden, hebben zij nu op hun AVROTROS debuut-cd opgenomen en deze landt eind mei bij de leden van AVROTROS Klassiek op de deurmat.

Het rietkwintet werd zo’n 40 jaar geleden in Nederland geboren met de oprichting van Calefax. De samenstelling van vijf rietblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo, heeft een uniek en veelzijdig timbre. Met het Dianto Reed Quintet komt er een nieuwe loot aan deze boom.

Dianto Reed Quintet
María González Bullón - hobo
Ovidi Martí Garasa - saxofoon
María Losada Burgo - fagot
Erik Steven Rojas Toapanta - bas-klarinet
María Luisa Olmos Ros - klarinet

AVROTROS Klassiek presenteert

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

AndersAnders
Loading