Elisabeth Hetherington

AVROTROS Klassiek presenteert Elisabeth HetheringtonAVROTROS

De derde deelnemer aan talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! was de 26-jarige Amsterdams-Canadese sopraan Elisabeth Hetherington. Binnen het talenttraject nam ze in het voorjaar van 2019, samen met luitist David Mackor, haar debuut-cd op. Daarnaast mocht ze media-ervaring opdoen bij de AVROTROS-programma's op NPO Radio 4.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Elisabeth vormt samen met David Duo Serenissima. Het duo werd drie jaar geleden opgericht door de twee en sindsdien worden ze regelmatig uitgenodigd voor optredens, onder meer tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht en met het Nederlands Blazers Ensemble. Ook internationaal zijn ze actief - zo stonden ze op het Ravenna Festival in Italië en het Beacon Hill Festival in Pennsylvania, VS.

Debuut-cd met luitliederen

Duo Serenissima specialiseert zich in het uitvoeren van muziek uit de 16e en 17e eeuw en heeft programma’s gemaakt met Venetiaanse opera-aria’s, Franse 'Airs de cour' en Engelse luitliederen. Met die laatste liederen nam Elisabeth voor het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' samen met David haar debuut-cd op. Op de cd, uniek uitgegeven voor leden van AVROTROS Klassiek, staan werken van John Dowland (1563-1626) en tijdgenoten.

Meer over Elisabeth en David

Elisabeth Hetherington (Toronto, 1992) studeerde eerst in Toronto en slaagde in 2018 cum laude voor haar Masteropleiding in de klas van Xenia Meijer aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze wordt internationaal gezien als een aanstormend zangtalent op het gebied van zowel het oude muziek- als het hedendaagse repertoire en is in seizoen 2019/2020 één van de vier deelnemers aan het Dutch Classical Talent-traject. In seizoen 2019/2020 staan optredens op Festival Oude Muziek, met Holland Opera en dans- en muziekgezelschap LeineRoebana op stapel. Elisabeth doet daarnaast onderzoek naar de oorspronkelijke uitspraak van het Engels uit de tijd van Dowland en geeft daar lezingen over.

David Mackor (Amsterdam, 1989) begon zijn muzikale opleiding aan het conservatorium met elektrisch gitaar, maar raakte gefascineerd door de klassieke gitaar en uiteindelijk de luit. In 2019 studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam luit en theorbe bij Fred Jacobs en René Genis. David heeft onder meer opgetreden met het Nederlands Blazers Ensemble en Il Fondamento en was te zien in het tv-programma De Tiende van Tijl in een optreden met bariton Maarten Koningsberger.


AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading