Emiel Aardewerk

AVROTROS

Emiel Aardewerk: 'Als je zilver wil verzamelen, begin dan eerst een tijd te kijken voordat je gaat kopen. Koop vervolgens de hoogste kwaliteit die je je kunt veroorloven.'

Het gezegde 'met een zilveren lepel in de mond geboren worden' lijkt letterlijk van toepassing op Emiel Aardewerk. Als zoon van een antiquair van de derde generatie was Emiels speeltuin de vermaarde antiekbeurs in Delft. Opgegroeid tussen en met antiek was het slechts een kwestie van tijd tot het antiekvak ook hem zou grijpen.

De enorme kennis en het enthousiasme van zijn vader Bram deden de rest. Na een driejarige praktijkopleiding startte Emiel in 1998 in de zaak bij zijn vader, A. Aardewerk Antiquair Juwelier in Den Haag, om als vierde generatie samen met zijn zus Esther dit familie bedrijf voort te zetten. 

Op afspraak: Jan van Nassaustraat 76 2596 BV Den Haag Tel: 070-3240987

De museumtips van Emiel Aardewerk

Onze nationale musea hebben de fraaiste collecties Nederlands zilver. Ideaal om een referentiekader op te bouwen en een gevoel voor schoonheid te ontwikkelen. Het kijken begint hier! Het Rijksmuseum spant de kroon op de voet gevolgd door Het Haags Gemeentemuseum, Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Fries museum.

    Wil je meer weten over Tussen Kunst en Kitsch?

Tussen Kunst en Kitsch overzicht
AndersAnders
Loading