Frédérique Spigt

AVROTROS

Frédérique Spigt (66) is een zangeres en actrice, maar ze kan ook dichten, toneelspelen, tv maken en schilderen. In de jaren ‘80 brak ze door als leadzangeres van haar band I’ve Got The Bullets.

  1. Maestro

De liefde voor muziek begint bij Frédérique nadat ze een concert van Herman Brood bijwoont. Ze was pas zeventien toen ze haar eerste ervaringen opdeed met zingen in de band van haar broer, maar omdat ze kritiek had op het repertoire, werd ze al snel uit de band gezet. 

Rockster

Samen met gitarist Peter van Gameren richt Frédérique de band I’ve Got The Bullets op.

Spigt wordt een boegbeeld voor de feministische kring, omdat ze een vrouwelijke leadzanger van een rockband was, openlijk uitkwam voor haar biseksualiteit én een krachtig en rauw stemgeluid had. Het tweede album van de band wordt echter geen succes en de band gaat uit elkaar. Frédérique richt een nieuwe band op, A Girl Called Johnny en gaat later in haar muziekcarrière solo verder.

In 1988 deed Spigt mee aan het Nationaal Songfestival als solo-artiest. Helaas won haar nummer niet, maar ze kreeg hierdoor wel landelijke bekendheid. Behalve zangeres is Frédérique ook actrice. Zo speelde ze in verschillende voorstellingen, films en zong ze ooit live bij een dansvoorstelling van Scapino Ballet.

AndersAnders
Loading