Gerbrich & Felix

Gerbrich Meijer en het Felix QuartetAVROTROS / Manon van der Zwaal

Klarinettiste Gerbrich Meijer en het Felix Quartet namen hun AVROTROS debuut-cd op met werk van Mozart, Sjostakovich, Kovács en Price. Deze valt eind december bij de leden van AVROTROS Klassiek op de deurmat.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!
  2. Klassiek

Gerbrich Meijer

Klarinettiste Gerbrich Meijer (26) timmert aan de weg. Momenteel toert ze voor Dutch Classical Talent door Nederland met haar ‘one-woman show’. Eerder won ze al de ‘Special Prize’ op de Carl Nielsen Competition, was ze genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs en kreeg ze de Talentprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt.

Gerbrich speelt met diverse orkesten zoals het London Symphony Orchestra, Residentie Orkest en Danish Radio Symphony, en was soloklarinettist van het European Union Youth Orchestra. Ze behaalde onlangs haar masterdiploma aan het prestigieuze Colburn Conservatory in Los Angeles en studeert nu in de Solistenklas van de Koninklijke Deense Muziekacademie.

Gerbrich is columnist voor De Klarinet, het landelijke tijdschrift voor klarinettisten.

Gerbrich Meijer en de leden van het Felix Quartet kennen elkaar vanuit hun middelbare schooltijd in Groningen en van hun deelname aan het European Union Youth Orchestra. Voor deze opname bundelen ze hun krachten.

Felix Quartet

De vier jonge, ambitieuze en gepassioneerde musici van het Felix Quartet vonden elkaar als kwartet tijdens de lockdown van 2020 in hun gedeelde liefde voor kamermuziek. Eerder traden ze tijdens hun studie al samen op met het European Union Youth Orchestra en de Academie van het Koninklijk Concertgebouw. Samen creëren ze met hun virtuoze, intieme en pittige spel een unieke stem in de kamermuziek.

Naast hun kwartetwerk zijn de musici ook actief op andere vlakken, want violiste Marlene Dijkstra (27) is plaatsvervangend aanvoerder bij het NedPho, violist Caspar Horsch (28) is tweede violist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, altviolist Michiel Wittink (28) is programmeur bij het Concertgebouw en celliste Liesbeth Bosboom (28) is remplaçant bij diverse Nederlandse orkesten.

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

Gerbrich Meijer en het Felix QuartetAVROTROS / Marjolein Lever

Filmopnames met Gerbrich Meijer en het Felix Quartet

Gerbrich MeijerAVROTROS / Marjolein Lever

Gerbrich Meijer neemt solowerk van Kovács op

Gerbrich Meijer en Felix QuartetAVROTROS / Marjolein Lever

Gerbrich Meijer en het Felix Quartet tijdens de cd-opname

Gerbrich MeijerAVROTROS / Marjolein Lever

Gerbrich Meijer bezig met haar riet

Gerbrich Meijer en het Felix QuartetAVROTROS / Marjolein Lever

Een deel van de cd-opname wordt gefilmd voor NPO 2 Extra en YouTube

AndersAnders
Loading