Joost Willemze

AVROTROS

De 25-jarige harpist Joost Willemze is een echt multitalent. Naast zijn conservatoriumstudie behaalde hij ook twee bachelors aan de Universiteit Leiden. Binnen talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' nam Joost zijn debuut-cd op, die in april 2022 is uitgekomen.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Op zijn zevende begon Joost met harpspelen om een paar jaar later al toegelaten te worden tot de Academie Muzikaal Talent. Afgelopen september haalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam zijn masterdiploma met uitmuntende beoordeling. In de tussentijd won hij in Nederland het Prinses Christina Concours en internationaal was hij prijswinnaar op concoursen van Portugal tot Wales, en van New York tot Zuid-Korea.

Dat Joost een fantastische speler is, bleef niet onopgemerkt. De afgelopen jaren trad hij regelmatig op voor radio en tv en speelde hij in binnen- en buitenland. Nu neemt hij binnen talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ zijn debuut-cd op vol werken die stuk voor stuk zijn gecomponeerd of gearrangeerd door de drie grote Franse harpisten uit de eerste helft van de 20e eeuw: Henriette Renié, Marcel Grandjany en Marcel Tournier. De cd kwam in april 2022 uit en werd exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek.

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading