Jose

AVROTROS

Jose komt uit een reizende kermisfamilie. Ze had een lastige jeugd en weinig interesse in school. Haar ultieme droom is een levenslied schrijven. Frans Bauer helpt haar deze droom uit te laten komen.

  1. Leven Zonder Letters

Jose komt uit een reizende kermisfamilie. Ze had een lastige jeugd en weinig interesse in school. Ze worstelde met haar gewicht en werd gepest. Jose zocht troost in chips en Nederlandstalige muziek. Haar opleiding was van korte duur omdat haar vader en latere man haar zaken regelden. Na de scheiding met haar man in 2017, moest ze zelf haar administratie oppakken en begon ze aan taalles. Ze is haar taaljuf erg dankbaar dat ze haar opgevangen heeft na de scheiding. Jose heeft leren lezen en leren schrijven, maar nog steeds begrijpt ze er maar weinig van. Ze koestert haar liefde voor Nederlandstalige muziek, met een tattoo van William Burg en een levenslied van Sander Kwarten. Haar ultieme droom? Haar eigen levenslied schrijven.

Kermisfamilie

Jose komt uit een reizende kermisfamilie. Op de kermis werkt iedereen mee en op haar 14e had Jose al een eigen oliebollenkraam. School had geen prioriteit, zo nu en dan kwam er een rijdende school voor de kermiskinderen, maar hier stak Jose maar weinig op. Als je tot diep in de nacht aan het werk bent, is het lastig je ‘s ochtends vroeg te concentreren in de schoolbanken. Daarnaast worstelde Jose met haar gewicht en werd gepest. Ze zocht troost in chips en Nederlandstalige muziek. 

Zoals het vaak gaat, trouwde Jose ook met iemand van de kermis. Dat ze niet kon lezen en schrijven hield ze ook voor haar eigen man verborgen. Hij regelde de administratie en Jose runde de attracties. Totdat ze ging scheiden. Toen kwam Jose erachter dat ze haar eigen boontjes moest kunnen doppen en ging naar taalles. Ze is haar taaljuf erg dankbaar dat ze haar opgevangen heeft na de scheiding. 

Levenslied

Jose heeft leren lezen en leren schrijven, maar nog steeds is begrijpend lezen heel lastig voor haar. Nog altijd heeft Jose een enorme liefde voor Nederlandstalige muziek, met name de muziek van William Burg heeft haar door veel moeilijke momenten in het leven geholpen. Op haar rug prijkt een tattoo van zijn gezicht. Jose’s  ultieme droom? Haar eigen levenslied schrijven.

AndersAnders
Loading