Pepijn Lanen

AVROTROS

Rapper en schrijver Pepijn Lanen (41), ook wel bekend als Faberyayo, maakt deel uit van rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Daarnaast schrijft Pepijn verhalen en columns. Samen met zijn vrouw Coco heeft hij vier kinderen. 

  1. Maestro

Watskeburt!? 

Je bent een sjembek dat zeurt, maar je weet niet watskeburt” kan menig Nederlander sinds 2005 meezingen. De eerste single van De Jeugd van Tegenwoordig staat meteen op nummer 1 en de doorbraak van de rapformatie is een feit. De groep bestaat uit Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vieze Fur) en Olivier Locadia (Willie Wartaal) en heeft inmiddels zeven studioalbums uitgebracht en ze hebben op alle grote festivals van Nederland en België gestaan met hits als Sterrenstof, Get Spanish en De Formule.

Le Le 

In een geluidsstudio ontmoet Pepijn beeldend kunstenaar Piet Parra en dj/producer Rimer London en met hen richt hij in 2017 Le Le op, een groep die zich bezighoudt met Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse popmuziek.

Meer dan muziek 

Maar Pepijn gaat verder dan alleen rappen. Sinds enkele jaren schrijft hij verhalen en columns voor verschillende tijdschriften, brengt hij zo nu en dan een boek uit en maakt hij samen met Yousef Gnaoui (Sef) de mega populaire podcast Yous en Yay - New Emotions.

AndersAnders
Loading