Ramon van Engelenhoven

AVROTROS Klassiek presenteert Ramon van EngelenhovenAVROTROS / Malou van Breevoort

De 23-jarige pianist Ramon van Engelenhoven was eind 2018 de tweede deelnemer aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Tijdens zijn deelname was hij veelvuldig te horen op NPO Radio 4 en heeft hij zijn debuutalbum met muziek van Chopin, Debussy, Liszt, Poulenc en Skrjabin opgenomen.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Ramon studeert aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn Master bij Frank Peters en Jan Wijn en volgde masterclasses bij pianisten als Igor Roma, Enrico Pace en Alexandre Tharaud. Hij won diverse concoursen. Tijdens het Young Pianist Foundation Concours kreeg hij de prestigieuze ‘Grand Prix Youri Egorov’ toegekend, wat ertoe leidde dat hij als solist mocht optreden met het Mariinsky Orkest o.l.v. Valery Gergiev. 

Eind 2018 kwam het debuutalbum van Ramon uit. De cd ontving van De Volkskrant vier sterren. "Over klank hoef je Ramon van Engelenhoven niets te vertellen. [...] hij laat, zeker in het bloedmooi gespeelde Harmonies du soir van Liszt, horen hoe terecht het is dat hij drie jaar geleden als winnaar van het YPF-concours tevens de Youri Egorovprijs kreeg uitgereikt, de onderscheiding voor een talent met internationale potentie." De cd is exclusief uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek. 

“Dit hele traject is voor mij enorm leerzaam en biedt bovendien de kans om prachtige muziek met een groot publiek te delen!”
Ramon van Engelenhoven - Over zijn deelname aan het traject

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

AndersAnders
Loading