Rob Driessen

AVROTROS

Het geweldige aan design is dat het overal om ons heen te vinden is, in de meest praktische en alledaagse dingen.

Het is eigenlijk de ideale vorm van kunst: je hebt er geen vergulde lijst of deftige sokkel voor nodig en met een beetje geluk kun je er bloemen inzetten of lekker op zitten!

Rob Driessen is kunsthistoricus en gecertificeerd registertaxateur. Al tijdens zijn studie kunstgeschiedenis trad hij in dienst bij veilinghuis Sotheby's, waar hij opklom tot hoofd van de afdeling Decorative Art & Design. In 2007 vestigde Rob zich als zelfstandig taxateur, adviseur en makelaar op het gebied van toegepaste kunst en design.

Hij onderhoudt een breed netwerk van verzamelaars, handelaren, veilinghuizen, kunstenaars en musea. Ook is hij actief betrokken bij publicaties, tentoonstellingen, beurzen, veilingen en andere activiteiten binnen zijn vakgebied. Rob heeft van zijn passie zijn beroep kunnen maken en hij deelt zijn kennis en enthousiasme nu graag met anderen!

Rob Driessen, Amsterdam
Email: [email protected]
Website: www.robdriessen.com 

Mijn museumtip: Nationaal Glasmuseum, Leerdam

Het Glasmuseum is een feest voor jong en oud, vol kleurrijk glas en verleidelijk schitterend kristal. In het speels ingedeelde gebouw kun je je vergapen aan het werk van befaamde ontwerpers als Copier, Meydam en Heesen en je laten verrassen door hedendaagse glaskunst. In de verderop gelegen Glasblazerij worden dagelijks demonstraties gehouden, je zult versteld staan van het vakmanschap van de glasblazers.

    Wil je meer weten over Tussen Kunst en Kitsch?

Tussen Kunst en Kitsch overzicht
AndersAnders
Loading