Rob

AVROTROS

Rob zou dolgraag de wereld willen verkennen met een camper. Maar hoe doe je dat als alles wat nieuw en onbekend is nog steeds heel spannend is?

  1. Leven Zonder Letters

Vluchten naar het bos

Rob (64) groeide op in een groot gezin met 10 kinderen en had moeite op school, waar hij werd uitgelachen als hij iets moest voorlezen. Hij vluchtte naar het bos, waar hij tunnels had gegraven als schuilplaats. In de natuur voelde hij zich veilig. Hij bracht naar schatting 6 van de 10 jaar op de lagere school in het bos door. Voor iedereen hield hij zijn geheim verborgen, zelfs zijn ouders wisten van niets.

Op zijn 14e ontmoette hij zijn toekomstige vrouw. Ook voor haar hield hij twee jaar lang verborgen dat hij niet kon lezen en schrijven uit angst dat zij hem zou afwijzen. Maar toen zij erachter kwam bleek de liefde sterk genoeg en vanaf dat moment heeft ze hem altijd geholpen. Helaas kreeg zij op 27-jarige leeftijd een ernstig auto-ongeluk en raakte invalide. Met alle liefde en pijn heeft Rob voor haar gezorgd; zo heeft hij haar de eerste 5 jaar alle trappen op- en afgetild, omdat hij vanwege papierwerk geen traplift durfde aan te vragen.

Terug naar school

Op zijn 45e keerde Rob terug naar school. Nadat zijn vrouw ook nog ziek werd besloot hij dat er iets moet gebeuren. Hij biechtte zijn geheim op aan de dokter, maar ondanks zijn inspanningen zal hij altijd moeite blijven houden met lezen en schrijven. Vooral bij complexe taken zoals het begrijpen van moeilijke brieven, financiële zaken en reizen met het openbaar vervoer.

Wereld verkennen

Acht jaar geleden overleed zijn vrouw. Nu woont Rob alleen met zijn vogels en hoewel hij zijn vrouw nog elke minuut van iedere dag mist heeft hij ook een droom. Door de zorg voor zijn vrouw en zijn eigen problemen is zijn wereld altijd klein geweest, hij heeft zelfs de zee nog nooit gezien. Rob zou dolgraag de wereld gaan verkennen met een camper. Maar hoe doe je dat als alles wat nieuw en onbekend is nog steeds heel spannend is?

AndersAnders
Loading