Violeta

AVROTROS

Voor Violeta begint een nieuwe reis van zelfontplooiing en het overwinnen van haar diepste angsten.

  1. Leven Zonder Letters

Onzeker

Wanneer je Violeta (46) ziet, zou je niet verwachten dat ze laaggeletterd is. Violeta zegt dat mensen vaak denken dat ze arrogant is, terwijl ze zich door haar laaggeletterdheid altijd zo onzeker en minderwaardig heeft gevoeld.

Nederlandse taal

Violeta werd grootgebracht op een Bulgaarse boerderij. Hierdoor was school niet belangrijk voor haar. Ze kwam op jonge leeftijd in de catering terecht. Hier leerde ze zichzelf koken. Wanneer ze begin twintig is, reist ze haar familie achterna naar Nederland. Ze pikte de Nederlandse taal op maar ze kon het niet lezen of schrijven.

Violeta werkte zo’n 20 jaar in de catering. Ze kwam steeds hogerop zonder haar laaggeletterdheid prijs te geven. Tijdens de coronapandemie verloor Violeta haar baan. Ze kwam thuis te zitten zonder de kinderen te kunnen helpen met hun schoolwerk. Vastbesloten om te veranderen keerde ze terug naar school, gesteund door haar kinderen.

Opleiding tot visagist

Violeta haar zelfvertrouwen groeide dankzij de taallessen. Violeta heeft er altijd van gedroomd om visagist te worden en besloot een opleiding te volgen. Maar tijdens de opleiding ontdekte ze dat er meer bij kwam kijken dan make-up. Voor Violeta begint een nieuwe reis van zelfontplooiing en het overwinnen van haar diepste angsten.

AndersAnders
Loading