Yang Yang Cai

AVROTROS Klassiek presenteert Yang Yang CaiAVROTROS / Martin Sweers

23 jaar is ze, en één van de grootste pianotalenten van Nederland. Onlangs nam ze binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! haar debuut-cd op. De cd kwam in december 2021 uit en werd exclusief toegezonden aan leden van AVROTROS Klassiek.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Vorig jaar oktober vertrok Yang Yang naar Imola, waar ze nu les krijgt van meesterpianist Enrico Pace.

Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

“Ik geniet van het op een andere manier met muziek bezig zijn”
Yang Yang Cai - Tijdens de opnames

Op haar debuut-cd, die ze voor ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ opnam staan onder meer de derde pianosonate van Chopin, een prelude van Rachmaninov en werk van Soler, Albéniz, Mozart en Szymanowski. Het album, inclusief cd, kwam in december 2021 uit en werd exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek, die met hun steun bijdragen aan dit talenttraject. Naast het maken van opnames voor de cd, worden de deelnemers professioneel op de foto gezet, en doen ze media-ervaring op met het geven van interviews en het optreden in onze programma's op radio, tv en YouTube.

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Voor een tientje per jaar steun je het traject en ontvang je de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading