Achterhoekse schapenkaaskoekjes

AVROTROS

Yvette van Boven gaat op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Vandaag: Oostelijke Achterhoek, waar Yvette cider maakt in de meest paradijselijke moestuin, koekjes met schapenkaas bakt en wildstoof boven een vuurtje voor Bennie Jolink maakt. Wil je de schapenkaaskoekjes zelf maken? Hieronder vind je het recept!

Benodigdheden

Recept voor 26 stuks

  • 350 gram bloem

  • 3 theel. bakpoeder

  • 1 theel. zout

  • 125 gram koude boter, in blokjes

  • 125 gram geraspte schapenkaas

  • 1 teentje knoflook, geraspt

  • Snuf chiliflakes

  • Ca. 200 ml yoghurt of melk

  • 1 eetl. paprikapoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.  

Meng bloem, bakpoeder en zout met een garde. Kneed de boter er vlug door tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Roer kaas, knoflook en pepervlokken erdoor. Voeg zoveel yoghurt of melk toe tot het een stevig beslag is dat niet erg plakt. 

Maak met twee eetlepels of een kleine ijsbolschep kleine hoopjes van het deeg op een bakplaat, iets uit elkaar en druk ze plat met een vork. Bestrooi ze met paprikapoeder en bak ze 18-20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer (liefst warm!) bij de borrel. 

Eet smakelijk!

Kijk de uitzending terug