Het belang van aanraking en de failissementsgolf

AVROTROS

In de anderhalvemetersamenleving behoort een knuffel, een liefkozing en een bemoedigend klopje op de rug tot de verleden tijd. Klein leed? Niet echt. Hoogleraar psychologie Sander Koole betoogt dat we het belang van aanraking onderschatten. Mensen die regelmatig worden aangeraakt functioneren beter in meerdere opzichten. Ook hun immuunsysteem is sterker. En laten we dat nu net nodig hebben…

'De anderhalvemetersamenlenving is een desastreus idee'

De botten van transgenders

Dat mannen sterkere, bredere botten ontwikkelen dan vrouwen, heeft grotendeels te maken met hormonen. Maar hoe zit dat dan bij transgender personen? Jonge doctor Charlotte Wiepjes onderzocht hoe de hormoonbehandeling die zij krijgen hun botdichtheid beïnvloedt. Uit haar proefschrift blijkt dat de behandeling een positief effect heeft op het gebeente van transvrouwen en transmannen.

De tweede ronde: het slagveld in het bedrijfsleven

De medische paniek ebt weg en wat blijft er over: een slagveld in het bedrijfsleven. Met professor Justin Jansen analyseert dr Kelder de verwoestende werking van de pandemie in bedrijvenland. De failissementsgolf wordt rond de zomer verwacht, waarna een domino-effect door het landschap volgt. Waarom wordt iedereen gesteund behalve de ondernemer zelf? 

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Justin Jansen, dr. Chantal Wiepjes en prof. dr. Sander Koole

dr Kelder en Co, zaterdag 25 april, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1