Het seizoensoverzicht van Dag & nacht

AVROTROS

In Dag & nacht gaat de liefde voor verloskunde gepaard met de zware werkomstandigheden en een personeelstekort. Dit en meer over de verhaallijn lees je in dit artikel.

Dag & nacht, vanaf 12 april 2023 op NPO 1 en in z'n geheel NPO Plus. 

Dag & nacht kijken op NPO Start

Aflevering 1 - augustus

Ella is hoofd van de verloskunde afdeling en worstelt niet alleen met het personeelstekort, maar ook in de liefde. Ze heeft een affaire met de getrouwde kinderarts Jerry. Op de dag dat afdelingsmanager Michael, Ella te kennen geeft dat er absoluut geen geld is voor extra mankracht, komt ze er achter dat haar vermoeidheid nog een andere reden heeft…

AVROTROS

Verloskundigen Ella en Trui

AVROTROS

Kinderarts Jerry

AVROTROS

Verloskundige Louise

Aflevering 1, woensdag 12 april 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 2 - september

De introductie van stagiair Willem verloopt stroef: verloskundige Louise weigert hem te begeleiden. Ella neemt Willem onder haar hoede bij de geplande bevalling van een doodgeboren baby. Arts-assistent Frederik heeft op zijn beurt moeite met de autoritaire anesthesist Jacob. Intussen tobt Ella met haar eigen zwangerschap. Ze maakt een afspraak bij de abortuskliniek, maar vertelt dit niet aan Jerry.

AVROTROS

Stagiair Willem

AVROTROS

Arts-assistent Frederik

AVROTROS

Vivi, Ella's moeder

Aflevering 2, woensdag 19 april 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 3 - oktober

De moeder van Ella, Vivi, werkt in hetzelfde ziekenhuis. Dat vindt Vivi erg gezellig, Ella daarentegen... Waar Maria onder de werkdruk bezwijkt, steekt verloskundige Tina veel tijd in de begeleiding van natuurlijke bevallingen. Jacob is onbereikbaar op het moment dat hij het hardst nodig is. Milad maakt een echo bij Ella, waarna ze besluit om de zwangerschap niet te onderbreken.

AVROTROS

Milad en Ella

AVROTROS

Verpleegkundige Louise

AVROTROS

Verpleegkundige Trui

Aflevering 3, woensdag 26 april 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 4 - november

Tijdens het teamoverleg beschuldigt Jacob verpleegkundige Trui van nalatigheid. Ella is verbijsterd als ze hoort dat haar steunpilaar Milad vertrekt naar een privékliniek. Stagiair Willem mag eindelijk een bevalling begeleiden, maar Louise stuurt hem alsnog de kamer uit. Een confrontatie kan niet uitblijven.

AVROTROS

Anesthesist Jacob

AVROTROS

Jerry en Ella

AVROTROS

Klinisch verloskundige Tina

Aflevering 4, woensdag 3 mei 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 5 - december

Jerry’s puberzoon Sammie komt naar het ziekenhuis om lastige vragen te stellen. Ella’s moeder Vivi wordt geopereerd, wat Ella meer dan verwacht raakt. Tijdens de borrel op oudejaarsavond brengt Ella haar collega’s eindelijk officieel op de hoogte van haar zwangerschap. Dit is, gezien Ella’s buik, voor niemand een verrassing. Trui blijkt weddenschappen te hebben afgesloten op wie de vader is. Intussen krijgt Frederik bijzonder slecht nieuws.

AVROTROS

Kinderarts Jerry

AVROTROS

Gynaecoloog Milad

AVROTROS

Vivi

Aflevering 5, woensdag 10 mei 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 6 - januari

Milad neemt afscheid van het team. Op zijn laatste werkdag moet hij een zware operatie uitvoeren bij collega Aamina én dealen met de agressie van een toekomstige vader. Intussen mag Willem de 20 weken-echo bij Ella maken en geeft afdelingsmanager Michael zijn zwangere vriendin Monica een rondleiding, waarbij de trap evenveel aandacht krijgt als de ‘placentabak’. Ella en Jerry verklaren elkaar volmondig te liefde.

AVROTROS

Trui en Jacob

AVROTROS

Ella en Willem

AVROTROS

Vivi en Jerry

Aflevering 6, woensdag 17 mei 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 7 - Dag

Jacob maakt Trui deelgenoot van zijn angsten. Tina komt in de verloskamer een oude schoolliefde tegen: Emmanuel. Emmanuel flirt tijdens de bevalling, wat een bijzonder ongemakkelijke situatie oplevert. De vader van Jerry probeert hem ervan te doordringen dat hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn familie kapot maakt door met Ella verder te willen. Anne is verantwoordelijk voor de planning, maar als het computersysteem crasht staat er niemand ingeroosterd om de volgende dienst over te nemen.

AVROTROS

Ella en Louise

AVROTROS

Tina

AVROTROS

Willem en Louise

Aflevering 7, woensdag 24 mei 2023 om 20.35 uur op NPO 1.

Aflevering 8 - Nacht

De wachtkamer zit bomvol en iedereen is uitgeput, maar door een fout in het systeem worden Ella en haar team niet afgelost. Na een doodvermoeiende dagdienst moet iedereen nu doortrekken, de nacht in. Tijdens de begeleiding van een hoogzwanger tienermeisje voelt Ella tot haar schrik haar eigen weeën op gang komen. Vijf weken te vroeg. Willem is de enige verloskundige die tijd heeft, maar hij is ook degene met de minste ervaring. Een zenuwslopende finale-aflevering.

AVROTROS

Afdelingsmanager Michael

AVROTROS

Ella

AVROTROS

Trui

Aflevering 8, woensdag 31 mei 2023 om 20.35 uur op NPO 1.