Afl. 7 - Een gewond hertje

AVROTROS

Waarom beeldde Frida Kahlo zichzelf af als aangeschoten wild? En is Jeroen Krabbé stiekem al bezig met een volgende schilder? In Verder kijken met Krabbé praten Jeroen Krabbé en regisseur Richard den Dulk verder over het werk en leven van Frida Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Frida Kahlo als aangeschoten wild

Het schilderij ‘Het gewonde hert’ maakte Frida Kahlo in 1946 vlak voordat ze voor de zoveelste keer geopereerd werd aan haar rug. Ze had verschrikkelijke pijn en schilderde zichzelf als hert. Een verwijzing naar de Azteken, waar mensen en dieren één zijn. Ze hadden een hybride gedachte over de natuur: in dieren schuilen mensen en andersom. 

De afgeknapte tak die ze schilderde kan verwijzen naar de takken die in de grond werden gezet op de plek waar de doden werden begraven. Op die manier zou er weer nieuwe kracht naar de tak vloeien. 

AVROTROS

Frida Kahlo - Het gewonde hert (1946)

Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.