Afl. 4 - Een verschrikkelijke ruzie

AVROTROS

Welk zelfportret gooide Frida Kahlo stuk tijdens een ruzie met Diego? En wat schilderde Jeroen Krabbé tijdens zijn quarantaine in Detroit? Samen met regisseur Richard den Dulk praat Jeroen Krabbé verder over de vierde aflevering van Krabbé zoekt Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

‘Doe het niet, hij vermoordt je’

Diego Rivera en Frida Kahlo komen in 1933 naar New York voor een grote opdracht van Diego. Maar halverwege de opdracht gaat het zo fout, dat Diego zijn penselen in moet leveren. Ondanks deze gebeurtenis wil hij graag in New York blijven. Terwijl Frida zich verveelt in een hotel en alleen nog maar naar Mexico wil.

De spanning is daarom te snijden tussen Diego en Frida. In een kwade bui gooit Frida een zelfportret van gips op de grond kapot. Haar vriendin Lucienne Bloch red nog net een stukje portret. 

AVROTROS

Frida Kahlo - Zelfportret in gips 'Very Ugly' 1933

Als Diego later net zo geïrriteerd en kwaad als Frida langskomt, ontstaat een verschrikkelijke ruzie waarbij Diego een mes zet in zijn schilderij met cactussen en Frida met hetzelfe mes zou hebben bedreigd. Lucienne, die met haar man getuige was van de ruzie, zou tussen Diego en Frida zijn gesprongen. 

Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.