Victor Mids zet de Stradivarius van André Rieu op het spel

AVROTROS

André Rieu heeft zijn Stradivarius meegenomen naar de mergelgroeven bij Maastricht. Daar is het tijd voor een van de spannendste momenten uit Victor Mids' carrière van MINDF*CK, waarbij hij de bijzondere viool van André Rieu op het spel zet. 

Bekijk de video bovenaan dit artikel 

“Wat ben jij van plan?'”
Een ietwat zenuwachtige André Rieu

De viool komt uit 1692 en geeft een prachtige klank. ‘Iedere keer als ik ‘m heb dan denk ik, hoe is dit mogelijk’, aldus een ietwat zenuwachtige André Rieu. Victor wil de connectie tussen André en zijn Stradivarius testen.

In welke koffer?

Op een tafel liggen drie vioolkoffers en Victor vraagt André om zijn Stradivarius in een van de koffers te leggen. Daarna draaien André en zijn zoon Pierre zich om en husselt Victor de koffers door elkaar. Victor is nu de enige die weet in welk koffer de Stradivarius zit.

Maar dan draait Victor zich om en husselt André de koffers. Nu weet niemand meer in welke koffer de eeuwenoude viool zit.

“Dit is een soort balletje balletje”
Pierre Rieu

Een ander soort wals

Victor is onder de indruk van het oude muziekinstrument maar gaat de uitdaging aan. Hij komt aangereden met een walsmachine. Nu wordt André pas echt nerveus… André mag één koffer uitkiezen waarvan hij denkt dat de viool inzit. De andere twee worden platgewalst. Hoe loopt dit af? Bekijk bovenstaande video!

“Ja dank je de koekoek, jij wil daar overheen rijden natuurlijk!”
André Rieu is er niet gerust op...

Dit komt uit MINDF*CK seizoen 6, uitgezonden op 30 oktober 2021.

Meer van MINDF*CK op YouTube