Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden, waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo, en zeekraal fikt voor over goudgele, knapperige frietjes van zelfgeoogste aardappelen, voor bij een geurende pan mosselen. Zelf de zeewiermayonnaise maken? Hier vind je het recept.
2 eidooiers
1 eetl. citroensap of azijn
1 theel, scherpe mosterd
1 eetl. zeesla
ca. 200 ml zonnebloemolie of hoeveel er nodig is
peper uit de molen en zout
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Draai de eidooier fijn met peper, zout, citroensap, mosterd en zeesla met een staafmixer. Meng al kloppend eerst druppel voor druppel en daarna in een dun straaltje de zonnebloemolie door het eidooiermengsel tot er een dikke en romige mayonaise ontstaat.
OH! Let op: Deze mayonaise moet koel bewaard worden en wel het liefst dezelfde dag nog worden opgegeten, omdat hij rauw ei bevat