Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden, waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo, en zeekraal fikt voor over goudgele, knapperige frietjes van zelfgeoogste aardappelen, voor bij een geurende pan mosselen. Zelf deze mosselpan maken? Het recept vind je hieronder!
Mosselen
1 uitje
1 fijngesneden venkelknol
Handjevol zeekraal
2 fijngehakte knoflooktenen
1 blond bier (liefst een Zeeuwse)
Fruit 1 uitje met een fijngesneden vankelknol en 2 fijngehakte tenen knoflook in wat boter in een grote mosselpan. Giet er een flesje Zeeuws blond bier op, bestrooi met zout en peper.
Schep er 1 tot 2 kilo mosselen op en een handvol zeekraal. Sluit het deksel. Laat 5-7 minuten koken, schep halverwege de kooktijd om. Serveer als alle mosselen open zijn.
Lekker met friet en zeewiermayo.