AVROTROS
Voor de ShowVoor de Show
Voor de ShowVoor de Show

Alles over Voor de Show

Voor de Show is een komisch sketchprogramma dat zich afspeelt achter de coulissen van een fictieve culturele talkshow. Elke week leven de kijkers mee met een zeer bijzonder redactieteam dat midden in de voorbereidingen zit voor talkshow De Show.

  1. Voor de Show
  2. Kunst

Theatermakers en artiesten

De vaste personages gaan achter de schermen in gesprek met theatermakers en artiesten die binnenkort ergens in Nederland op het podium staan. Met nét even iets andere vragen in een nét andere setting, vinden prikkelende gesprekken over hun voorstellingen plaats.

AVROTROSRoland Reinders

AVROTROSRoland Reinders

AVROTROSRoland Reinders

De personages van Voor de Show

Jan Jaap (Jan Jaap van der Wal) is de ietwat zelfingenomen en nogal onhandige presentator van De Show. Tina de Bruin speelt Tonnie, de vaste visagiste van het programma en Loes Schnepper is eindredacteur Els. Zij is de steun en toeverlaat van Jan Jaap en weet - in tegenstelling tot Jan Jaap zelf - alles over de gasten.

Het team wordt compleet gemaakt door Lieve (Charlotte Verdick), de charmante Vlaamse gastvrouw, Leslie (Stephanie van Eer), de schaamteloze maar altijd positieve cateraar, en de jonge redacteur Wierd (Ronald Kalter). Als typische Gen-Z’er is hij een pain in the ass voor het hele team, maar zeker ook voor Jan Jaap. Allemaal hebben ze vanuit hun eigen karakter gesprekken met de gasten. Liefdevol, ontregelend, humoristisch en nooit standaard. 

Wie zijn er te gast in Voor de Show?

Waar de vaste acteurs van Voor de Show wekelijks in hun rol kruipen, zijn de culturele gasten vooral zichzelf. Samen levert dat bij vlagen absurde, maar altijd bijzondere scènes op.               

In aflevering één zijn Frans Bauer en Sieneke, Rosa da Silva en leden van het Nationale Ballet te gast. Later bezoeken onder anderen Nick Schilder, Peter Heerschop en Viggo Waas, Maria Fiselier, Roue Verveer, Nhung Dam, Guus Meeuwis en Johnny Kraaijkamp de redactievloer. 

Nog voor zij aan de talkshowtafel van De Show belanden, wordt hen het hemd van het lijf gevraagd. Want als de spotlights in de talkshowstudio aan gaan, is Voor de Show ten einde. 

Voor de ShowVoor de Show
Voor de ShowVoor de Show

Wanneer start het programma?

Voor de Show is vanaf donderdag 23 november wekelijks bij AVROTROS om 21.30 uur op NPO 1 te zien.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading