Herinneringen voor het leven - stop dementie
Herinneringen voor het levenHerinneringen voor het leven
Herinneringen voor het levenHerinneringen voor het leven

De impact van dementie in Herinneringen voor het leven - stop dementie

Wat als je herinneringen langzaam kwijtraakt? Er zijn 290.000 mensen met dementie in Nederland en dat aantal groeit hard. In Herinneringen voor het leven - stop dementie is er aandacht voor de impact van deze ziekte. 

  1. Herinneringen voor het leven
  2. Herinneringen voor het leven - stop dementie 2024

Persoonlijke verhalen

Juul heeft Lewy body dementie en deelt zijn verhaal in het programma. Ook vertelt Hanneke over hoe dementie haar leven heeft veranderd en zien we Fatih. Hij is 41 jaar en woont in een zorginstelling omdat hij dementie heeft. 

Ontroerende herbelevingen

Om de waarde van herinneringen te benadrukken, wordt een aantal mensen mee terug in de tijd genomen. Deze ontroerende herbelevingen laten zien hoe belangrijk herinneringen zijn voor onze identiteit en ons welzijn.

Zo zien we onder andere het verhaal van Rob (78), hij kreeg 2,5 jaar geleden de diagnose Alzheimer. 

Rob werkte ruim 17 jaar met veel plezier als postbode. Als verrassing gaat hij terug in de tijd om samen met oud-collega Wim nog één keer, net als vroeger, de post rond te brengen in zijn vertrouwde wijk. 

Hoop aan de horizon voor dementie

Tijdens de uitzending komen ook deskundigen aan het woord. Zij delen de laatste ontwikkelingen uit het dementieonderzoek. Er gloort hoop aan de horizon voor een toekomst waarin dementie te vertragen, behandelen of soms zelfs te genezen is.

De avond staat in het teken van het werven van donateurs voor Alzheimer Nederland, want meer geld betekent meer onderzoek en dat brengt de oplossingen om dementie te behandelen uiteindelijk dichterbij.

Muzikale bijdrage van zangeres Do

Verder delen verschillende bekende Nederlanders hun verhaal, zoals Anita Witzier, Patty Brard, Roué Verveer en Ron Blaauw. Ook zij hebben van dichtbij de impact van dementie meegemaakt.

Zangeres Do levert een speciale muzikale bijdrage tijdens de live-uitzending.

Herinneringen voor het leven - stop dementie, donderdag 13 juni 2024 om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1. Live-uitzending voor Alzheimer Nederland vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading