AVROTROS
MaestroMaestro
MaestroMaestro

De Maestro die 'from hero to zero' ging

Om zich te bewijzen tegenover de vakjury moesten de vier overgebleven kandidaten in de vijfde aflevering van Maestro niet één, maar twee stukken dirigeren. Ammar ging 'from hero to zero' en moest helaas zijn baton opbergen. 

  1. Maestro
  2. Klassiek

De schijnwerpers delen met een solist

In de vijfde Maestro-aflevering moesten dirigenten in spé Tjitske Reidinga, Ammar Bozoglu, Chris Zegers en Frédérique Spigt een stuk dirigeren mét solist!

Ammar liet Bas Treub stralen 

Ammar liet samen met de concertmeester van het orkest, violist Bas Treub, de zon stralen in de 'Zomer' uit de 'Vier Jaargetijden' van Vivaldi. Bas was trots op de dirigeerkunsten van Ammar en ook bij de jury gooide zijn optreden hoge ogen!

Cool dudes Chris en Floris Onstwedder 

Naast Chris Zegers stond trompettist Floris Onstwedder te shinen in het 'Trompetconcert' van Haydn. De ijver en muzikaliteit van Chris werden beloond met mooie punten.

Tjitske en Niek Kleinjan sloegen zich een weg door het marimbaconcert

Aan Tjitske de pittige taak om slagwerker Niek Kleinjan te ondersteunen bij zijn vliegensvlugge en ritmisch uitdagende stuk. Hoewel haar gezicht uitdrukte dat het optreden dramatisch ging en ondanks dat ze niet afsloeg, kreeg Tjitske complimenten over haar slag.

Elegant drijvende Frédérique en Ketevan Roinishvili

Frédérique zat naar eigen zeggen 'op een zwaan' dankzij celliste Ketevan Roinishvili. Uit het 'Carnaval der dieren' van Saint-Saëns speelden zij, ondanks dat het een beetje traag liep, een heel ontroerende 'Zwaan'. Ketevan zei na afloop dat ze een bijzondere connectie voelde met Frédérique op het podium. 

Het dirigeersprookje stopt voor...

Aan het begin van de avond schitterde Ammar als dirigent in 'Zomer' van Vivaldi met solist Bas Treub. Maar bij zijn tweede stuk, de 'Nocturne' van Chopin was hij het helemaal kwijt... Echt werkelijk het héle stuk ging fout. Dus ondanks dat hij zo fantastisch begon kwam hij uiteindelijk toch in de gevarenzone terecht, samen met Tjitske. En hoewel het bij Tjitske ook niet erg goed ging, had het orkest toch meer vertrouwen in haar, waardoor Ammar uiteindelijk Maestro moest verlaten.

Hoe kijkt Ammar terug op Maestro?

Hoe zou het the day after met hem gaan? Radiopresentator Ab Nieuwdorp sprak hem in zijn uitzending De Klassieken van AVROTROS op NPO Klassiek. Luister het interview hier terug.

Kijk Maestro aflevering 5 terug. 

De halve finale van Maestro is 14 januari om 20:25u te zien op NPO 1. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading