AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

De maestro met de breinaald

Christiaan Kuyvenhoven -  die je kunt kennen als pianist,  presentator en podcastmaker - heeft een boek geschreven over zijn fascinatie voor dirigeren. Laat je door Christiaan meenemen op zijn persoonlijke reis door de muziekgeschiedenis. Wil je kans maken op een exemplaar van De maestro met de breinaald, beantwoord dan de vraag hieronder.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Concertpianist en presentator

Pa-pa-pa-paaa...Als twaalfjarig jochie hoort Christiaan de onheilspellende Vijfde Symfonie van Gustav Mahler voor het eerst. Het stuk laat hem niet meer los. Het gedonder van de trom! De statige passen van de trompet! Op de platenhoes vindt hij een man in rokkostuum, die met zijn rug naar het publiek staat en een stokje in de hand houdt. Kleine Christiaan doet hem urenlang na, de breinaald van zijn oma in de aanslag, tot hij de violen kan laten huilen op commando - bravo voor de maestro met de breinaald!

Vijfentwintig jaar later is Christiaan een gevierd concertpianist en presentator. Maar zijn fascinatie voor de baton blijft bestaan. In het boek De maestro met de breinaald neemt hij ons mee langs kathedralen en paleizen, drukke pleinen en een eenzame berghut, met als reisgezellen de grote orkestleiders van vroeger en nu. Onderweg praat hij met musici en historici, eet hij een ijsje met topdirigent Ton Koopman, en vraagt hij zich almaar sterker af of hij zijn jongensdroom alsnog waar kan maken. Een niet te missen avontuur voor iedereen die liefde koestert voor muziek.

'De passie van deze virtuoze alleskunner spat van ieder woord. Christiaan sleept je mee op zijn persoonlijke ontdekkingstocht dwars door de muziekgeschiedenis. Zijn vuur, talent en inspiratie zijn aanstekelijk en zelfs ontroerend.'
- Arthur Japin, schrijver

'Wat een heerlijk toegankelijk boek over klassieke muziek. Christiaan is een rasverteller en opent een heel nieuwe wereld voor de kenner en voor de nieuwkomer.'
- Francis van Broekhuizen, operazangeres

Christiaan Kuyvenhoven is woensdag 16 maart te gast in het AVROTROS Klassiek programma Opium om 19.00 uur op NPO Klassiek.

    De maestro met de breinaald

Beluister de trailer

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op dit boek hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar won Christiaan Kuyvenhoven de eerste prijs van het Prinses Christina Concours?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 27 februari 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading