AVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Deze liedjes van Duncan Laurence hoor je in Beste Zangers

In de vierde aflevering van het zestiende seizoen Beste Zangers stond Duncan Laurence centraal. Douwe Bob, Numidia, Marco Bakker, Mell, MEAU en Nick Schilder zijn in het oeuvre van Duncan Laurence gedoken en hebben de volgende nummers eigen weten te maken: 

  1. Beste Zangers
  2. Duncan Laurence

Duncan Laurence - I want it all 

‘I want it all' is een erg persoonlijk lied voor Duncan omdat hij dit samen met zijn partner Jordan de Moor (geboortenaam Garfield) heeft geschreven. Duncan wil in een relatie alles geven, maar verwacht ook alles van een partner terug. Het nummer is hierop gebaseerd. Het liedje ‘I want it all’ wordt gezongen door Marco Bakker.

Damien Rice - The blower’s daughter 

Het prachtige ‘The blower’s daughter’ wordt gezongen door Mell en maakt veel los bij Duncan. Het is een liedje dat heel persoonlijk is voor mij: “Ik hoorde het en ik kon me er totaal in verliezen op een manier waarop ik dat nog nooit had gevoeld. Voor mij staat dit liedje voor de periode waarin ik altijd stiekem moest doen over van wie ik hield.” Duncan kon in zijn jeugd niet echt zichzelf zijn doordat hij veel werd gepest en niet geaccepteerd werd. En dit liedje symboliseert dat voor hem op de mooiste manier mogelijk. ‘The blower’s daughter’ wordt gezongen door Mell in Beste Zangers. 

Duncan Laurence - Electric life

‘Electric life’ gaat over hoe pijnlijk het kan zijn om iemand te verliezen. Het nummer begint somber, maar er komt een positieve draai in het tweede stuk van het nummer en het eindigt hoopvol. Het liedje ‘Electric life’ wordt gezongen door Douwe Bob.

Elvis Presley - Always on my mind

Duncan komt uit een muzikale familie en kan zich nog goed herinneren hoe zijn opa en oma  'Always On My Mind' van Elvis Presley, 'The King', samen zongen toen Duncan nog een small town boy was. Het liedje ‘Always on my mind’ wordt in Beste Zangers gezongen door Nick Schilder. 

Duncan Laurence - Arcade

Het nummer 'Arcade' is het lied waarmee Duncan Laurence na 44 jaar voor Nederland het Eurovisie Songfestival wist te winnen. Arcade is een intiem liefdesnummer dat gaat over een iemand wiens hart is gebroken. En het lastig vind om weer geluk te vinden. ‘Arcade’ wordt vertaald naar het Nederlands en Berbers gezongen door Numidia in Beste Zangers. 

Duncan Laurence - Stars (Wat ik zocht)

Duncan Laurence schreef ‘Stars’ samen met zijn partner in de periode na het Eurovisie Songfestival, toen zijn muziekcarrière in stroomversnelling kwam en hij zijn droom achterna begon te jagen in Los Angeles. 

Hij wilde ontzettend graag in de muziek hoofdstad van de Verenigde Staten zijn, maar door de plotselinge verhuizing miste hij ook zijn familie. Dat is het thema van ‘Stars’, dat door MEAU in Beste Zangers in het Nederlands wordt gezongen.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading