Duncan Laurence

Duncan Laurence Beste ZangersAVROTROS

Duncan Laurence, geboren als Duncan de Moor in Spijkenisse, is een Nederlandse singer-songwriter. In 2019 won hij het Eurovisie Songfestival met zijn zelfgeschreven nummer "Arcade" dat onlangs 1 miljard streams behaalde op Spotify. 

Jeugd

Duncan groeide op in Spijkenisse en Hellevoetsluis, het voorlaatste eiland van Zuid-Holland. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij drie jaar oud was. Op jonge leeftijd maakte hij de scheiding van zijn ouders mee, en werd hij de verbindende factor tussen zijn halfbroertjes, aangezien zijn ouders beiden opnieuw trouwden en kinderen kregen uit die relaties. 

Muzikaal DNA

Duncan erfde zijn muzikale talent van zijn moeder, die ook over een absoluut gehoor beschikt. Als kind kon hij tonen herkennen en naspelen. Ondanks deze gave koos hij niet voor een technische benadering van muziek, maar voor verhalen vertellen. Zijn vader, daarentegen, was niet muzikaal, maar bracht Duncan de waarde van hard werken en toewijding bij.

In zijn jeugd was er altijd muziek in huis. Duncans vader luisterde naar diverse artiesten, waaronder U2, die een grote invloed op Duncan had. Ook luisterde zijn vader veel naar De Dijk, wat een nostalgisch gevoel bij Duncan opriep. Verder deelden Duncan en zijn vader muzikale momenten tijdens autoritten, met nummers van onder andere Snow Patrol, Kings of Leon en Coldplay.

Duncan begon zijn muzikale reis op school, waar hij vrienden maakte door op te treden in het muzieklokaal. Hij deed mee aan talentenjachten en ontwikkelde zich als zanger, songwriter en producer. Zijn deelname aan "The Voice of Holland" bracht hem meer bekendheid en gaf hem de kans om zijn eigen muziek te schrijven en te presenteren.

Het Eurovisie Songfestival

Triomf op het Eurovisie Songfestival: In 2019 werd Duncan gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Tel-Aviv met het nummer "Arcade." Het lied, geïnspireerd door persoonlijke ervaringen en emoties, won het festival en zette Duncan internationaal op de kaart. Het nummer behaalde onlangs 1 miljard streams op Spotify en daarmee is Duncan de derde Nederlandse artiest die deze status wist te behalen. 

Na het succes van het Eurovisie Songfestival heeft Duncan zich gericht op songwriting en het delen van zijn verhalen door muziek. Hij woont nu samen met zijn man Jordan in Stockholm. Hun liefde en samenwerking hebben bijgedragen aan Duncans creatieve proces en muzikale ontwikkeling. Duncans muzikale invloeden variëren van Joni Mitchell tot Queen en David Bowie, en zijn doel is om authentiek te blijven in zijn muziek en carrière. Met zijn unieke stem, persoonlijke verhalen en veelzijdige muziekstijlen heeft Duncan Laurence zich onderscheiden als een getalenteerde en oprechte artiest, wiens reis nog steeds evolueert en groeit. 

Music First

Duncan heeft een divers scala aan muziek uitgebracht, waarbij hij persoonlijke en emotionele thema's aansnijdt. Zijn nummer "Electric Life" gaat over afscheid nemen van een dierbare en het koesteren van positieve herinneringen. 

"Stars" vangt de ervaring van een tijd in Los Angeles tijdens de pandemie, waar hij zich ontheemd voelde te midden van de Hollywood-sterren, terwijl "I Want It All" een weerspiegeling is van de huidige snelle maatschappij en zijn verlangen naar een diepe en authentieke liefde.

Zijn muziek toont niet alleen zijn artistieke veelzijdigheid, maar ook zijn vermogen om persoonlijke verhalen en emoties op een oprechte manier over te brengen en in dit seizoen van Beste Zangers doet Duncan dat als geen ander.

AndersAnders
Loading