Mell

Mell in Beste ZangersAVROTROS

Melanie Jonk (29), beter bekend onder haar artiestennaam Mell, is de getalenteerde leadzangeres van de Nederlandse band Mell & Vintage Future, waarin ze samen met Ton Dijkman op drums en Nico Brandsen op orgel optreedt. 

  1. Beste Zangers

Hoewel Mell's muzikale reis begon met haar eigen stem, reikt haar verhaal veel verder terug, tot in de geschiedenis van haar familie.

Opa Piet Veerman

Opgroeiend in Volendam, raakte Mell al op jonge leeftijd betrokken bij muziek. Muzikaliteit stroomde door de familie, met haar moeder en broer die ook een passie voor zingen deelden. Wat nog opmerkelijker is, is dat haar grootvader niemand minder was dan Piet Veerman, de befaamde zanger en gitarist van The Cats, een iconische Volendamse band.

Op haar oma's 60e verjaardag debuteerde Mell op 10-jarige leeftijd op het podium, samen met haar grootvader Piet Veerman. Daar vertolkten ze het nummer "Stand by Me" uit een gitaarboek. Dit eerste optreden markeerde het begin van Mells muzikale reis, waarbij haar opa onder de indruk was van haar zangtalent. 

In latere jaren brachten Melanie en haar opa opnieuw samen muziek ten gehore, waaronder het nummer "Lovin' Arms" van de Dixie Chicks. Een opvallende keuze, aangezien Mell en haar opa verschillende muzieksmaken hadden. Toch werd dit nummer een bindende factor. Ze deelden dit muzikale moment onder andere tijdens een optreden op het programma "Tijd voor Max." De samensmelting van hun stemmen benadrukte niet alleen hun liefde voor muziek, maar ook de speciale band tussen grootouder en kleinkind.

Gitaarlessen

Mell haar eigen muzikale reis begon met gitaarlessen op 10-jarige leeftijd. Ze herinnert zich nog de blaren op haar vingers en de vastberadenheid om door te zetten, geïnspireerd door haar vader, die ook gitaar begon te spelen. 

Naarmate ze ouder werd, vond Mell haar weg naar verschillende lokale bands in Volendam. Ze begon een breder scala aan artiesten te ontdekken, zoals Sam Cooke, John Mayer en Etta James, die haar muzikale perspectief verbreedden. Ze studeerde aan de PACT-muziekschool in Amsterdam, maar haar pad nam een andere wending vanwege persoonlijke en professionele uitdagingen.

Doorbraak

Mells doorbraak in de muziekwereld kwam met haar deelname aan "The Voice of Holland" in 2014, waar ze haar talent op een nationaal podium kon laten zien. Dit opende deuren naar verdere kansen en samenwerkingen binnen de industrie. In 2015 bundelde ze haar krachten met muzikanten Ton Dijkman en Nico Brandsen om Mell & Vintage Future te vormen.

Mell & Vintage Future

Mell & Vintage Future's muziek omvat een unieke mix van soul, blues en rock. Haar diepgaande stem en emotionele teksten raken de luisteraars en brengen verschillende thema's tot leven, van liefde tot persoonlijke groei. Nummers als "Second to Believe" weerspiegelen haar connectie met haar grootouders, terwijl "Break the Silence" en "Forever" haar eigen worstelingen met uitdagingen zoals depressie en burn-out delen.

Het podium deelde ze met grote namen, waaronder Eric Clapton. Mells muzikale reis is er een van vastberadenheid, veerkracht en passie. Ze blijft zichzelf opnieuw uitvinden, haar creativiteit verkennen en anderen inspireren om in zichzelf en hun passies te geloven, net zoals zij dat heeft gedaan.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading