Numidia

Numidia Beste ZangersAVROTROS

Numidia (22) een getalenteerde Marokkaans-Nederlandse hiphop zangeres, heeft met haar unieke mix van Arabische klanken en dancebeats de muziekwereld veroverd. 

  1. Beste Zangers

Haar reis begon in het schilderachtige Venlo, waar ze werd geboren en opgroeide als enig kind. Numidia voelt zich sterk verbonden met haar roots en cultuur. Haar jeugd was echter verre van onbezorgd, getekend door familieconflicten en persoonlijke uitdagingen.

Muzikaal DNA

De muziek stroomt door het DNA van Numidia. Haar vader, een lokale beroemdheid in het noorden van Marokko, was een muzikant die zijn passie voor muziek en gitaarspelen aan Numidia heeft doorgegeven. Terwijl ze opgroeide, werd haar huis gevuld met de melodieën van haar vader en zijn liefde voor Spaanse liedjes. Numidia's muzikale ontdekkingsreis begon op jonge leeftijd, waarbij ze experimenteerde met verschillende muziekinstrumenten, waaronder de blokfluit, klarinet en piano. Dans was ook een belangrijk onderdeel van haar leven, en ze excelleerde in danswedstrijden en won talloze prijzen.

Pittige jeugd

Numidia's jeugd was allesbehalve gemakkelijk. Ze worstelde met haar eigen drukte en werd geconfronteerd met pesten, zowel op school als in haar buurt. Daarnaast hadden haar ouders ook allerlei problemen waardoor de thuissituatie leidde tot frequente ruzies. Op haar zestiende verhuisde Numidia naar een internaat om aan de stress en spanningen thuis te ontsnappen. Het was een periode van persoonlijke groei en uitdagingen, die haar uiteindelijk sterker maakten.

Muziek als uitlaatklep

Ondanks de tegenslagen bleef muziek Numidia’s uitlaatklep en redding. Ze ontwikkelde een brede muzieksmaak, van Marokkaanse en Spaanse muziek tot soul en hiphop. Haar passie voor optreden bracht haar naar talentenjachten, zoals The Voice Kids, waar ze op veertienjarige leeftijd schitterde in de finale. Hoewel deze ervaring niet direct haar muzikale doorbraak betekende, hielp het haar zelfvertrouwen te vergroten.

Keerpunt

Het keerpunt kwam in 2017 toen Numidia, op dat moment slechts achttien jaar oud, samen met Ali B. en Ronnie Flex de hit "Meli Meli" uitbracht. Deze samenwerking markeerde het begin van haar muzikale carrière en introduceerde haar unieke geluid bij een breder publiek. Onder het platenlabel TRIFECTA en met het management van SPEC begon Numidia haar plaats te vinden in de Nederlandse muziekscene.

Hiphop en urban pop

Haar muziekstijl evolueerde van pure hiphop naar een meer eigentijdse mix van urban pop. Numidia, die nu onafhankelijk opereert, schrijft en coördineert haar nummers zelf. Ze heeft hits als "Vlinder," "Toxic Love," en "Arrivé" uitgebracht, die getuigen van haar diepgaande artistieke expressie en muzikale veelzijdigheid. Met haar krachtige stem, unieke mix van culturele invloeden en oprechte teksten heeft Numidia een diepgaande indruk gemaakt op de muziekindustrie en haar fans.

Blik op de toekomst

Buiten haar muzikale prestaties blijft Numidia geaard en betrokken bij maatschappelijke kwesties. Ze heeft een duidelijke visie op wat ze met haar succes wil bereiken. Numidia hoopt ooit te kunnen investeren in weeshuizen in Afrika en de opleiding van jeugdzorgbegeleiders te verbeteren, om een betere toekomst te creëren voor kansarme kinderen. Haar verlangen om terug te geven aan de gemeenschap illustreert haar diepgewortelde toewijding aan sociale verandering.

Numidia's reis van een jeugd vol uitdagingen naar de top van de muziekwereld is een inspiratie voor velen. Met een uniek geluid en een sterke wil om haar verhaal te delen, heeft Numidia haar plaats verdiend als een krachtige stem in de Nederlandse muziekscene. Haar doorzettingsvermogen, creativiteit en vastberadenheid hebben haar niet alleen tot een gerespecteerde artiest gemaakt, maar ook tot een voorbeeld van veerkracht en succes.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading