Nick Schilder

Nick Schilder in Beste ZangersAVROTROS

Nick Schilder, een getalenteerde Nederlandse zanger en muzikant, heeft sinds zijn vroege jaren een indrukwekkende muzikale reis doorgemaakt. Geboren op 6 november 1983, groeide Nick in Volendam op met een onmiskenbaar talent en een passie voor muziek. 

Nick & Simon

De muzikale carrière van Nick Schilder begon in 2006 met de oprichting van het duo Nick & Simon. De combinatie van Nicks warme stemgeluid en Simons harmonieuze bijdragen creëerde een unieke chemie die al snel de harten van fans in Nederland en daarbuiten veroverde. Hun muziek, gekenmerkt door pakkende melodieën en betekenisvolle teksten, bracht hen naar nieuwe hoogten. Van uitverkochte concerten in Ahoy tot theatertours en het uitbrengen van maar liefst 14 albums, het duo Nick & Simon liet een blijvende indruk achter in de Nederlandse muziekscene.

Met talloze nummer 1 hits op hun naam en een toewijding aan het leveren van oprechte muziek, omarmden Nick & Simon een plaats in de harten van vele generaties luisteraars. Hun muzikale reis was er een van succes en evolutie, en de bijdragen van Nick Schilder aan dit duo vormden een belangrijk deel van hun unieke klank en herkenbare stijl.

Solocarrière 

Echter, zoals het leven en de kunst vaak gaan, begon Nick Schilder aan een nieuwe fase van zijn muzikale carrière. In april van dit jaar scheidden de wegen van Nick & Simon zich muzikaal gezien, waardoor Nick ruimte kreeg om zijn eigen solocarrière te ontwikkelen. Dit markeerde een spannend nieuw hoofdstuk voor Nick, waarin hij zijn eigen artistieke visie kon verkennen en een nieuwe muzikale identiteit kon creëren.

Shatterproof

Nick's eerste solo single, getiteld 'Shatterproof', werd met veel enthousiasme ontvangen. Met deze Engelstalige dancetrack toonde Nick zijn veelzijdigheid en het vermogen om nieuwe genres te verkennen. 'Shatterproof' was niet alleen een weerspiegeling van Nicks vermogen om zich aan te passen en te evolueren als artiest, maar ook een teken van zijn vastberadenheid om een solo-carrière na te streven die zijn eigen muzikale reis zou weerspiegelen.

Onverwachte deelname Beste Zangers

Een moment dat de vastberadenheid en toewijding van Nick Schilder nog duidelijker toonde, was zijn spontane deelname aan het programma "Beste Zangers". Drie dagen voor de opnames werd Nick gevraagd om deel te nemen, nadat Mart Hoogkamer was uitgevallen vanwege een burn-out. Deze uitdaging weerhield Nick er echter niet van om te schitteren. Hij sloot zichzelf in Spanje voor de opnames op in zijn kamer en leerde alle nummers uit zijn hoofd, met als doel om elk nummer volledig eigen te maken. Dit toont niet alleen Nicks professionaliteit, maar ook zijn vastberadenheid om op elk moment zijn best te doen, ongeacht de omstandigheden.

In het allereerste seizoen van "Beste Zangers" nam hij deel als zanger en in 2019 nam hij zelfs de presentatie deels op zich toen Jan Smit tijdelijk niet beschikbaar was vanwege een burn-out. 

Toewijding aan de muziek

In alles wat Nick Schilder doet, schijnt zijn passie voor muziek en zijn toewijding aan zijn artistieke reis door. Van de hoogtepunten van het muziekduo Nick & Simon tot zijn huidige stappen als solozanger, Nick blijft een bron van inspiratie voor zowel zijn medemuzikanten als zijn fans. 

AndersAnders
Loading