AVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Deze liedjes van Marco Bakker hoor je in Beste Zangers

In de derde aflevering van het zestiende seizoen Beste Zangers stond Marco Bakker centraal. Duncan Laurence, Numidia, Mell, Douwe Bob, MEAU en Nick Schilder zijn in het oeuvre van Mell gedoken en hebben de volgende nummers eigen weten te maken: 

  1. Beste Zangers
  2. Marco Bakker

Cole Porter - So in love 

Marco heeft dit nummer gezongen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours bij een feestje. De pianist kon slechts één nummer spelen om Marco te begeleiden, dus heeft Marco dit ongeveer 4-5 keer gezongen. In de Beste Zangers wordt dit nummer vertolkt door Duncan Laurence.

The Platters - The great pretender

Toen Marco nog jong was, speelde hij dit nummer bij The Dawn Club 7, een band die hij had op de middelbare school. In de Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Nick Schilder.

Franz Lehar - Lippen Schweigen

Dit duet, vaak gezongen door Marco Bakker, vereist een nauwe interactie en zelfs een zoenmoment tussen de zangers. Een van de herinneringen die hem bijbleef, was een voorstelling die hij dacht te hebben uitgevoerd in Edinburgh, met zowel een ochtend- als avondvoorstelling. Hij deelde het podium met Katherine Wilson, maar na de eerste voorstelling had zij te veel knoflook gegeten. In Beste Zangers  wordt dit nummer gezongen en vertaald door MEAU.

Frederic Weatherly - Danny boy

Dit lied is Marco's favoriete nummer en heeft hem zelfs in staat gesteld een reis te financieren door het te zingen voor een bus vol Ieren. Hoewel ze eigenlijk naar het Noorden moesten, zetten ze Marco speciaal af bij zijn hotel. Het nummer is meerdere keren opgenomen door o.a. Eric Clapton, Johnny Cash, Bill Crosby, Elvis Presley. Tijdens Beste Zangers wordt dit nummer vertolkt door Douwe Bob.

Mozart - Voi che sapete

'Voi che sapete' is een beroemd stuk uit Mozarts opera "Le nozze di Figaro" (De bruiloft van Figaro). Marco Bakker heeft dit nummer uitgevoerd en vertolkt tijdens zijn muzikale carrière. Het is een prachtig aria dat de complexe emoties van de personages in het stuk weergeeft. In Beste Zangers wordt dit stuk gezongen door Numidia.

Connie Francis - I will wait for you

Dit nummer heeft een speciale betekenis voor Marco en zijn vrouw Willeke. Ze ontmoetten elkaar op een feestje van een tijdschrift, waar ze de hele avond bij elkaar zaten. Marco kwam met het idee van een televisieproductie voor "La Parapluie de Cherbourg" en Willeke zei dat ze niet kon zingen. Het uitgelezen moment voor Marco want hij bood aan om het haar te leren, en zo geschiedde...'I will wait for you' is sindsdien hun liedje. Tijdens de Beste Zangers-show wordt dit nummer gezongen door Mell.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading