AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Een droomkasteel voor Everth en Frenske in Ik Vertrek

Zelfstandig ondernemer Everth Visscher uit Dedemsvaart heeft bijna alles wat zijn hartje begeert: vijf auto’s, een vrijstaand huis en een zorgzame vrouw.

Het enige waar hij nog van droomt, is een eigen château. En die vindt hij, samen met zijn vrouw, in Frankrijk.

  1. Afleveringen Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek

Uitzending zaterdag 20 april 2024 om 22.15 uur op NPO 1 (herhaling van 16 maart 2019)

Goedkoopste kasteel van Frankrijk

De zoekterm 'goedkoopste kasteel van Frankrijk' levert direct resultaat op. In de Pays de la Loire vindt hij zijn droomplek. Het object telt maar liefst twintig kamers en hoewel er al 40 jaar niks mee is gebeurd, ziet Everth vooral mogelijkheden. 

Hij wil een chambres d’hôtes met mini-camping beginnen. Met al zijn enthousiasme heeft hij de financiering, met behulp van crowdfunding rondgekregen.

Spinnenwebben en houtworm

Dat zijn vrouw Frenske (61) niet staat te springen om zo vlak voor hun pensioensgerechtige leeftijd zo'n enorm project aan te pakken, mag de pret niet drukken. Het stel vertrekt en gaat meteen aan de klus. Ze trekken het versleten behang van de muren, de spinnenwebben worden verwijderd en ze gaan de strijd aan tegen de houtworm. 

Maar dan loopt alles anders. Frenske krijgt kanker en moet hiervoor een intensieve behandeling ondergaan in Nederland. De verbouwing komt op een laag pitje te staan. En zo wordt Everth’s droom, een blok aan het been...

    Uitzending 16 maart 2019

    Een droomkasteel in Frankrijk voor Everth en Frenske

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading