AVROTROS
MaestroMaestro
MaestroMaestro

Een magisch nieuw seizoen Maestro barst los

De strijd om de gouden baton barst vanaf zondag 3 december weer los. In een nieuw seizoen duiken bekende Nederlanders in de wereld van de vierkwartsmaten, partituren en slagpatronen. 

  1. Maestro
  2. Klassiek

Wie wint de gouden baton?

In een nieuw seizoen duiken niemand minder dan artiest en schrijver Pepijn Lanen, muzikant Frédérique Spigt, zanger Ammar Bozoglu, acteur Tjitske Reidinga, stand-up comedian Glodi Lugungu, presentator en acteur Chris Zegers en presentator en journalist Roos Moggré in de wereld van de vierkwartsmaten, partituren en slagpatronen. Frits Sissing staat ze als vertrouwd gezicht bij tijdens deze muzikale uitdaging.

Magie op de bok

Hoe belangrijk een dirigent is en hoe complex deze rol is, wordt in Maestro genadeloos duidelijk: sommige meesterwerken komen onherkenbaar en gehavend uit de strijd met een onervaren kandidaat op de bok als leider van het orkest.

Maar door de combinatie van nieuw ontdekt talent en veel oefenen, ontstaat er iets magisch op het podium. En dit seizoen misschien nog wel extra, wanneer diverse betoverende muziekstukken de revue passeren in een aflevering die volledig in het teken staat van bekende sprookjes.

Tijdens de feestdagen zorgen de kandidaten met kerstklassiekers en symfonisch vuurwerk voor wat extra magie.

Nieuwe juryvoorzitter

Dirigent en pianist Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter van dit seizoen. Hij was jarenlang chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble en werkte samen met bekende componisten.

In 2002 was hij verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Nu volgt een nieuwe uitdaging en voorziet hij samen met Dominic Seldis en Isabelle van Keulen de zeven deelnemers op de bok van commentaar en cijfers.

Maestro, vanaf 3 december 2023 om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading