AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Een spiritueel oord in Spanje voor Yvonne en Ulrich in Ik Vertrek

Yvonne en Ulrich verruilen Nederland voor Spanje om een spiritueel oord te creëren waar je tot jezelf kunt komen.

  1. Ik Vertrek
  2. Afleveringen Ik Vertrek

Uitzending dinsdag 30 januari om 20.35 uur op NPO 1 

Yvonne (50) en Ulrich (62) uit Wervershoof hebben elkaar 14 jaar geleden in een Hollandse kroeg in Benidorm leren kennen. Het was meteen liefde op het eerste gezicht.

Binnen een maand woonden de twee samen en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Het sombere weer in Nederland zorgt er voor dat ze terug naar Spanje willen voor een nieuw avontuur. 

Avontuur

In L’Alfàs del Pi, zo’n 5 kilometer ten Noorden van Benidorm, hebben ze een riant huis gekocht met meerdere bijgebouwen. Ze willen daar een spiritueel oord creëren met een moestuin en eigen voedselbos.

Ze dromen van een plek waar je tot jezelf kunt komen door healingmassages, detoxkuren en ja, zelfs vaginale stoombaden. Yvonne heeft zelfs haar eigen vaginale stoomemmer ontworpen.  

AVROTROS

Het huis met grond

AVROTROS

De studio's voor retraite gasten

AVROTROS

Ruimte genoeg voor een voedselbos

“Je kunt alles leren, je komt er altijd sterker uit”
Ulrich

Helaas zorgt de Spaanse bureaucratie voor vertraging in de sleuteloverdracht, waardoor ze tijdelijk in de logeerkamer van Yvonne's ex moeten verblijven. En alsof dat nog niet genoeg is, stort een muur op de erfgrens in, waardoor de opening uitgesteld wordt. Yvonne en Ulrich moeten op een andere manier geld zien te verdienen.

Een race tegen de klok

Maar Yvonne en Ulrich blijven positief, ondanks de uitdagingen. Terwijl de riolering nog wordt afgemaakt, zijn de eerste retraite gasten al onderweg naar Spanje. De race tegen de klok is een stuk minder rustgevend dan de retraite zelf.

    Uitzending 30 januari 2024

    Yvonne en Ulrich - een spiritueel oord in Spanje

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading