AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Familie Lemmers - een ecologisch bestaan onder de Spaanse zon

Donderdag 14 september 2023 volgen we het avontuur van Wijnand, Nienke en hun kinderen Isa en Lucas. De droom iets moois op te bouwen in het buitenland moet werkelijkheid worden.

  1. Afleveringen Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek

Al voordat Wijnand (42) en Nienke (39) elkaar leerden kennen, droomden ze er beiden van om iets moois op te bouwen in een ander land. Daarnaast vinden ze het allebei belangrijk dat hun kinderen Isa (10) en Lucas (8) leren dat de wereld groter is dan Nederland. De perfecte tijd om te vertrekken is daarom nu.

Waar gaat de reis naar toe?

Ze leggen samen met honden Jack en Moos, leguaan Siebe, chinchilla’s Ernst en Bobbie en hun baby’s, twee geiten, twee paarden en twee varkens een reis van bijna 1900 kilometer af naar Spanje.

In Arenas de San Pedro zo'n 1,5 uur rijden vanaf Madrid hebben ze voor 150.000 euro een stuk grond van maar liefst 3.5 hectare grond gekocht mèt schuur. 

Hun droom is daar een ecologisch vakantiepark te bouwen met zelfgebouwde houten huisjes, een minicamping, een eigen woning en een moestuin.

Voordat ze hiermee van start kunnen gaan, moet de bouwvergunning nog wel geregeld worden...

AVROTROS

Rechts het gebouw van familie Lemmers

AVROTROS

tijdelijke keuken

AVROTROS

AVROTROS

hier moet het gebeuren

AVROTROS

“als we ons werk in Nederland niet hadden, waren we allang failliet”
Wijnand

Op de proef gesteld

Al snel merken Wijnand en Nienke dat er veel vergunningen nodig zijn bij een project als dit, en dat de aanvraag hiervan soms erg lang kan duren. Ondertussen zitten ze al bijna drie jaar in Spanje en kunnen ze nog steeds niet doorpakken met hun vakantiepark.

Hun geduld wordt op de proef gesteld, de Spaanse droom wordt minder sprookjesachtig, en Wijnand en Nienke besluiten dat ze niet voor altijd op de vergunningen willen blijven wachten.

Uitzending donderdag 14 september 2023, 20.30 uur op NPO 1 (terugkijken op NPO Start)

   

Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading