AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Familie Thiel kiest voor een gezond bestaan in Portugal

Brandweerman Gerard Thiel (38) en horecamanager Denise Gieb (35) wonen in een prachtige jaren dertig woning in het Gooise Bussum. Het is daar een zoete inval, waar de wijn altijd klaar staat. Totdat Denise vijf jaar geleden vage klachten krijgt...

  1. Afleveringen Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek

Herhaling woensdag 16 augustus 2023 (eerder uitgezonden op 2 april 2022)   

Vage klachten

Na de geboorte van hun zoon Stein (5), begint Denise steeds vaker zwarte vlekken te zien en raakt ze gauw vermoeid. Na vele onderzoeken blijkt ze te lijden aan de hersenaandoening sinustrombose.

Ze moet noodgedwongen stoppen met werken en al haar sociale contacten op een laag pitje zetten. Toch blijft ze in Nederland veel last houden van alle prikkels om haar heen.

AVROTROS

de boerderij in Alcantarilha

AVROTROS

buitenkant pand

AVROTROS

Afsluiten voor prikkels

Het enige moment dat ze zich goed voelt, is tijdens hun vakanties in Portugal. Voor Gerard gaat zijn gezin boven alles en dus is de keuze snel gemaakt. Familie en vrienden in stomme verbazing achterlatend, vertrekken ze naar het Portugese gehucht Alcantarilha.

Ze hebben hun oog laten vallen op een eeuwenoude boerderij waar ze een gastenverblijf in willen bouwen en op het terrein safaritenten. Het geheel moet van boven naar beneden op de schop. En dat met een bouwbudget van zo'n 40.000 euro.  

“beter spijt van iets wat je wél hebt gedaan, dan van iets wat je niét hebt gedaan”
Gerard en Denise

De twee zitten barstenvol ideeën; alleen het pand is nog niet van hen! Hoewel ze al hun hele hebben en houwen hebben verkocht, maken ze zich absoluut geen zorgen. En je kunt beter spijt krijgen van iets wat je wél hebt gedaan, dan van iets wat je niét hebt gedaan! Toch? 

Voor de komst van de eerste gasten moet er nog het een en ander gebeuren aan de safaritent en het vakantieappartement, maar in de stress schieten is voor Gerard en Denise geen optie.

Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

    Uitzending 2 april 2022

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading