AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met de oude boerderij van Rob en Thom in de Auvergne?

Let op: dit hoort bij uitzending 13 februari 2024

Rob en Thom gooien hun leven om voor een droom in Frankrijk. Het stel heeft een vervallen boerderij gekocht dat ze willen omtoveren tot een moderne B&B. Hoe ver zijn ze nu?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
AVROTROS

Update Rob en Thom

Update Rob en Thom -  Charassat - Frankrijk

Het gaat goed met ons! We hebben onze draai helemaal gevonden in het mooie Frankrijk. We zijn nog steeds aan het verbouwen, alleen moet Thom het nog rustig aan doen met zijn rug. We hebben een leuke vriendenkring opgebouwd en het contact met de Franse buren is goed. 

We genieten nog elke dag van de mooie en rustige omgeving. Onze katten hebben hier een heerlijke tijd en kunnen doen wat ze willen. De bevolking is altijd even vriendelijk en helpt waar ze kunnen.

Helaas zijn nog niet alle vergunningen rond, maar die hopen we dit voorjaar te krijgen. 

We hebben nu extra veel tijd om te verbouwen en hier een hele mooie plek van te maken. Het proefdraaien met de gîte afgelopen najaar ging goed, en we hopen deze zomer echt open te gaan.

Afgelopen zomer hebben we alle trekpleisters van de omgeving bezocht om onze gasten in de toekomst goed te kunnen adviseren.

AVROTROS

Een kattenparadijs

AVROTROS

Prins

AVROTROS

Op zoek naar vertier

AVROTROS

Trekpleisters

Kun je alles plannen?

Tijdens de verbouwing hebben we steeds planningen gemaakt. We zijn erachter gekomen dat dit niet werkt, hooguit voor een paar dagen. Soms duurt een klus veel langer dan gedacht en de andere keer is het weer zo gepiept. 

We hadden meteen moeten beginnen met alle vergunningsaanvragen; dit duurt nu helaas langer dan gedacht. In de 2e ruimte is nu alles geïsoleerd en kunnen de gipsplaten ertegenaan.

Tegenvallers 

We hebben helaas weer een nieuwe vloer moeten leggen omdat deze niet voldeed. We hebben de trap verplaatst voor meer lichtinval en ruimte. De komende weken gaan we de Chambres d'hôtes kamers en badkamers maken. Die zijn over een paar maanden klaar.

De taal

We zijn ook bezig met een Franse taalcursus, we hopen snel de Franse taal onder de knie te hebben. Standaardzinnen en gesprekken met de buren verlopen prima, maar het wordt iets moeilijker als we dingen moeten regelen. Gelukkig helpen onze vrienden ons, ook in de vertaling.

AVROTROS

Klussen

AVROTROS

Buurtgeiten

AVROTROS

Rust en ruimte

AVROTROS

Tot rust komen

Rust en ruimte

We missen de drukte in Nederland niet. Niet meer elke dag naar het werk, maar iets voor onszelf op kunnen bouwen is een hele andere levensstijl. De seizoenen in de Auvergne zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland; de zomers duren wel langer, heerlijk!

We missen soms de Hollandse maaltijden, maar gelukkig kan Rob heel goed koken en heerlijke Hollandse broodjes bakken. 

We zijn zo trots op onze plek en het uitzicht dat we hier over 5 jaar nog wel zitten. We hebben zin om snel met de verbouwing van ons eigen huis te kunnen beginnen.

Over 5 jaar zien we een hele mooie onderneming en nog steeds een geweldig leven voor ons hier in Frankrijk.

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading